Vasaros sezono naujiena – grilyje keptas desertas

Grilio patiekalais pavaišinti draugus, kolegas ar šeimos narius tikrai nesudėtinga, bet nustebinti – iššūkis rimtesnis. Ieškantiems originalių idėjų, siūlome naujovę – svečius nudžiuginkite saldžiu barbekiu kepiniu.

Kaip teigė Lietuvos barbekiu kepimo asociacijos (toliau - LBKA) narė Galina Bovševič – to, bent jau Lietuvos ribose, dar nebuvo. Grilio mėgėjai ir profesionalai žino – tradiciniame sezono atidarymo renginyje visuomet galima pasikonsultuoti su kepėjais-profesionalais, stebėti, o gal net patiems eksperimentuoti gaminant. Ko gero viena originaliausių naujovių, praėjusią savaitę vykusioje grilio sezono atidarymo šventėje, buvo grilyje keptas desertas. Jo gaminimui panaudoti ne tik įprasti desertui produktai, bet ir juodųjų vyšnių skonio medžio popierius, kuris desertui suteikė išskirtinį aromatą. Tad tokį gardumyną drąsiai galima pavadinti šio sezono naujove.

Netradicinio recepto atradėja, ilgametė LBKA narė Galina Bovševič atskleidė ne tik, kaip kilo tokia idėja, bet ir pasidalino originaliu receptu, kurį galite išmėginti ir Jūs.

Ar ilgai eksperimentavote, kol gavote grilio deserto receptą?

Tikrai ne - gavosi viskas lengvai ir iš pirmo karto. Pamėginau namuose ir net neabejojau, kad grilio sezono atidarymo metu taip bus galima nudžiuginti šventės dalyvius. Visuomet stengiuosi gaminti originaliai, tad ir ši idėja gimė spontaniškai. Pagalvojau, jei jau grilyje kepame mėsą, žuvį, kodėl negalime iškepti ir kažko saldaus?

Kaip reagavo šventės svečiai į tokį netradicinį grilio patiekalą?

Visiems buvo labai įdomi ši naujovė. Šventės metu viską demonstravau „gyvai“, kaip viskas kepama, sukama. Kadangi tai buvo itin populiarus gaminys, planuojame tokį pat pristatyti ir rugsėjo mėnesį Vokietijoje, Brėmeno mieste, vyksiančiame Europos barbekiu čempionate.

Ar sunku tokį pagaminti grilio mėgėjams, ne profesionalams?

Priešingai – labai paprasta. Viskas priklauso tik nuo kepėjo fantazijos. Aš gaminau vienaip, tačiau jūs visada galite patobulinti receptą ir pakeisti, pavyzdžiui, įdarą. Šį desertą galite pagaminti net ir be grilio.

Tačiau mielai pasidalinu ir savo receptu:

Pagrindui:

1 pak. AB „Kauno Grūdai“ miltinio mišinio keksui (tinka ir miltinis mišinys šokoladiniams keksiukams)
210 ml. vandens
145 ml. aliejaus

Įdarui:
Braškės ir persikai (galima rinktis ir kitus priedus – zefyrus, gerai atšaldytus ledus, kremą...)

Griliui:
Medžio popierius (barbekiu kepimo drožlė, juodųjų vyšnių skonio)
Lininio siūlo perrišimui

Gaminimas:
Į miltinį mišinį supilame vandenį ir aliejų. Viską išmaišome iki vienalytės masės ir supilame į aliejumi išteptą stačiakampę formą, kad iškepus gautųsi lakštas biskvito. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50 – 60 minučių.

Iškepus supjaustome pasirinktinai – kvadratais, apvaliomis formomis – kaip tik fantazija leidžia. Paruošiame medžio popierių – pamirkome jį vandenyje. Biskvito pagrindą išdėliojame ant medžio popieriaus kraštų, o į vidurį sudedame pageidaujamus vaisius. Viską surišame į tūtelę ir perrišame lininiu siūlu. Dedame į grilį ir, po 5 minučių kepimo, turime originalų, puikaus skonio desertą.

G. Bovševič pataria: vietoje grilio galima kepti ir gerai įkaitintoje (200 C) orkaitėje, kol gražiai apskrunda. Medžio popierių galima pakeisti ir folija arba kepimo popieriumi, tačiau medžio popierius su juodosiomis vyšniomis suteikia išskirtinį aromatą ir skonį.

desertas, deserto receptas, grilio receptai, grilis

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai