Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Besiruošiant didžiausioms metų šventėms – trys karališki patiekalai

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2016-12-10
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Besiruošiant didžiausioms metų šventėms – trys karališki patiekalai

Žiemą ne tik drabužiai tampa šiltesni, paįvairinti sotesniais patiekalais norisi ir savo meniu. Tad kaip tik artėjančių švenčių proga, mėsos tiekėjai „Baltic Foods“ rekomenduoja išbandyti tris karalių pamėgtus patiekalus: karališkas grybų salotas, kiaulienos kepsnį ir vištieną su medumi.

O kaip byloja viena patarlė: „Įvertinti pudingo skonį galime tik paragavę pudingo“. Tad pirmyn į gamybą!

„Baltic Foods“ rekomenduoja išbandyti:

Karališkosios grybų salotos su kariu

Jums reikės:
Ryžių makaronai, 100 gramų
Krevetės, 500 gramų
Jautiena, 200 gramų
Svogūnai, 1 vienetas
Grybai, 300 gramų
Karis, 1 arbatinis šaukštelis
Majonezas

Kaip pasigaminti?
Ryžių makaronus užplikyti verdančiu vandeniu, uždengti ir palikti 8 – 10 minučių išbrinkti. Tada per sietą nukošti. Krevetes ir jautieną išvirti pasūdytame vandenyje. Keptuvėje, karštame aliejuje pakepinti grybus ir smulkintus svogūnus su šaukšteliu kario. Visus paruoštus ingredientus sudėti į dubenį, pagardinti druska bei pipirais ir išmaišyti su majonezu.

Karališka vištiena su medumi

Jums reikės:
Česnakai, 2
Medus, 1 arbatinis šaukštelis
Vištienos filė, 500 gramų
Sojos padažas, 5 valgomieji šaukštai
Aliejus, 3 valgomieji šaukštai

Kaip pasigaminti?
Sumaišykite sojos padažą su aliejumi, medumi ir sutrintais česnakais. Vištienos filė apipilti marinatu ir laikyti šaltai 6 valandas. Po to kepti grilyje apie 20 minučių.

Didkepsnis „Didikas“

Jums reikės:
Čiobreliai, šakelė, 1 vienetas
Imbieras
Jautiena, pjausniai, 2 vienetai
Kiaušiniai, 1 vienetas
Kvietiniai miltai, 3 valgomieji šaukštai
Alyvuogių aliejus, 20 gramų
Majonezas, 50 gramų
Pienas, 100 gramų
Druska
Avižiniai dribsniai, 2 valgomieji šaukštai
Citrinpipiriai, 0,25 arbatinio šaukštelio

Kaip pasigaminti?
Jautienos pjausnius išmuškite ir pabarstykite citrininiais pipirais, imbieru, čiobrelio lapeliais ir druska. Susukite į volelį ir dėkite į plastikinį maišelį. Paliekame valandai. Avižinius dribsnius paskrudinam ant keptuvės. Išplakam kiaušinį. Išmuštą kepsnį pavoliojam miltuose, po to kiaušinyje ir dribsniuose. Kepame ant alyvuogių aliejaus iš abiejų pusių. Sūrį sutarkuojame, sumaišome su majonezu ir pomidorų padažu. Visą masę uždedam ant kepsnių ir dedam į įkaitintą orkaitę 10 min.

Skanaus!

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:kalėdiniai patiekalaiKalėdosKalėdų patiekalaimaistasskanu

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Savaitgalio serialas. „Senų senovėje“ - norintiems tikėti pasakomis
Menas

Savaitgalio serialas. „Senų senovėje“ – norintiems tikėti pasakomis

2012-03-31
Žymūs meno kūriniai - tik šiukšlių krūvos šešėliai (foto)
Menas

Žymūs meno kūriniai – tik šiukšlių krūvos šešėliai (foto)

2013-03-26
Pilvo šokis – ne vien tik pilvo (Foto)
Naujienos

Pilvo šokis – ne vien tik pilvo (Foto)

2012-04-13
„Scanoramoje“ – asmeninė režisieriaus šeimos drama
Kinas

„Scanoramoje“ – asmeninė režisieriaus šeimos drama

2014-10-20

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?