Įkvėpimas pavasariui. Dizainerės Indros Dovydėnaitės patarimai (foto)

Drabužiai – dar ne viskas! Tokia filosofija vadovaujasi dizainerė Indra Dovydėnaitė. Įsitraukusi į naują projektą ji ne tik įsitikino sena tiesa, kad, norint atrodyti stilingai, labai daug lemia tinkami aksesuarai, bet ir pastebėjo, kad prie stiliaus visumos prisideda ir daiktai – net jeigu tai tik puodelis, derantis su sijono spalva. Dizainerė dalijasi patarimais ir keliais deriniais, kurie į kiekvieno kasdienybę gali įnešti dalelę džiaugsmo.

„Šis pavasaris man – naujas etapas, nes priėmiau prekybos centro VCUP mestą iššūkį ir ėmiausi ne tik drabužių ir aksesuarų meno, bet prie jų derinu ir daiktus. Pavasaris yra laikas, kai norisi į savo gyvenimą įnešti spalvų, ko nors naujo. Tai nebūtinai turi būti nauji drabužiai – jie yra tik fonas, o visumą padeda sukurti įvairios smulkmenos, kurios nereikalauja didelių išlaidų ir puikiai pakelia nuotaiką“, – sako I. Dovydėnaitė.

Dizainerės šio sezono TOP 3 – tai aksesuarai, kuriuos derindami prie turimų drabužių, visada atrodysite stilingai: storapadžiai batai (basutės, sportiniai ar klasikinio tipo bateliai); kuprinė – ji gali būti įvairios formos ar spalvos, svarbiausia, kad nebūtų perkrauta detalėmis, o ieškant įdomesnio sprendimo, tiks transformuojamos kuprinės, kurios, esant reikalui, gali tapti ir stilinga rankine; poliarizuoti, nepermatomais stiklais akiniai – jie tinka visiems, svarbiausia pasirinkti tinkamą akinių rėmelio formą.

Taip pat, kaip vienus iš šio sezono madingųjų dizainerė įvardija ir „oversize“ drabužius, patrumpintas kelnes, įvairius raštus – pradedant geometriniais, baigiant gėlių, madingi ir raukiniai, rausva spalva. Tuo pačiu dizainerė primena ir auksinę taisyklę: „Nedarykite didžiausios klaidos – nesekite aklai visų madų. Labiau klausykite savo širdies ir atidžiai žiūrėkite į veidrodį – tai, kas madinga, nebūtinai tinka pagal jūsų figūrą, ūgį. Rekomenduoju bent kartą gyvenime pasikonsultuoti su stilistu ar dizaineriu – sužinosite, kaip jus mato kiti iš šono, o tuo pačiu dar gausite ir patarimų, kaip paslėpti trūkumus.“

Bendradarbiaudama su prekybos centru VCUP I. Dovydėnaitė per mėnesį pristato kelis derinius, kuriuos paįvairina ir smulkmenomis – daiktais, galinčiais praskaidrinti kasdienybę.

Derinys „Juoda, balta, ruda“

Šios spalvos – viena iš pavasario sezono tendencijų. Kaip sako dizainerė, kartais būdamas nespalvotas, gali parodyti daugiau savo asmenybės spalvų. O prie tokio įvaizdžio puikiai derės ant darbo stalo padėta nuotrauka vintažiniame rėmelyje, taškuotas puodelis ar prasminga knyga.


Derinys „Pavasaris – tvarkos laikas“

Čia svarbiausi ne drabužiai, o būtent daiktai – juk, pavyzdžiui, daug smagiau darže darbuotis su akiai maloniais įrankiais. Renkantis drabužius tvarkos darbams, dizainerė pataria rinktis patogų, ryškų drabužį. Taip pat verta peržiūrėti spintą ir atsisveikinti su nenešiojamais drabužiais – atsiras vietos naujoms idėjoms ir deriniams.


Derinys „Blizgūs drabužiai“

Blizgūs drabužiai ir aksesuarai šį sezoną itin madingi – galima blizgėti nuo galvos iki kojų. Nedrąsiems dizainerė siūlo rinktis vieną akcentą. Juo gali būti ir ne aksesuaras, bet, pavyzdžiui, nešiojamas blizgantis veidrodėlis.


Derinys „Laikas ruoštis vasarai“

Pavasarį dažnas skuba į sporto klubą. Pasak dizainerės, spalvos – vitaminų dozė, todėl ji rekomenduoja lįsti iš nuobodžių tamsių sporto drabužių ir rinktis ryškius, vasariškus. Šis patarimas galioja ir sporto inventoriui – juk jis irgi gali būti spalvotas. O kad sportas nebūtų kaip prievolė, sporto daiktus derinkite ir kasdieniame gyvenime.


Derinys „Rankinė – visas moters gyvenimas“

Pats derinio pavadinimas atskleidžia visą esmę. Dizainerė sako, kad į madą grįžta odinė, vidutinio dydžio, geometrinių formų rankinė. Dizainerės parinkta rankinė nėra gausiai puošta, bet vidus pilnas, nes joje – visas moters pasaulis. Rankinės viduje guli smulkūs daikteliai: stilinga kosmetinė, plaukų šepetys, akiniai nuo saulės ir, žinoma, knyga – stilinga moteris rankinėje privalo ją turėti.

Daugiau dizainerės I. Dovydėnaitės derinių galima rasti VCUP interneto svetainėje bei „Facebook“ paskyroje.

apranga, dizainas, grožis, Indra Dovydėnaitė, mada, pavasarinis stilius, stiliaus patarimai, stilius

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai