Lietus, vėjas ir saulė – rudens puokštė, kurią turi atlaikyti veido oda

Shutterstock nuotr.

Nors ruduo vienas gražiausių metų laikų, tačiau mūsų veido odai jis yra tikras išbandymas. Šiuo metų laiku oras labai permainingas – ryte gali šviesti saulė, o po kelių valandų jau lis lietus ir pūs žvarbus vėjas. Todėl ypatingai svarbu pasirinkti tinkamas kosmetikos priemones, kurios tiktų ir veido odai, ir oro sąlygoms, ir apsaugotų veidą nuo odos ligų.

„Douglas“ odos ekspertė Laima Kairienė sako, kad naudojant teisingas kosmetikos priemones galima išvengi daugelio odos problemų.

„Visuomenėje vyrauja mitas, kad tik paaugliams tenka kovoti su spuogais, inkštirais ir akne. Šiomis dienomis daugybė suaugusiųjų susiduria su tomis pačiomis problemomis. Visų pirma, nelygi oda labai dažnai būna nulemta genetikos, dėl hormonų svyravimų ar sveikatos problemų. Tačiau taip pat dažnai odos problemas sukelia dulkės, sausas oras ir temperatūrų svyravimai. Suaugusiųjų aknės požymiai skiriasi nuo paauglių: spuogai dažniausiai atsiranda ant skruostų, kaklo, dekoltė ir nugaros. Geriausia gydymo priemonė yra tinkama ir nuolatinė odos priežiūra bei sveikas gyvenimo būdas. Pradėjus gydyti veido odą, pirmieji rezultatai gali pradėti matytis tik po poros mėnesių“, – sako ekspertė.

Reguliarus odos valymas yra vienas svarbiausių žingsnių sveikos odos link. Netinkami ingredientai gali dirginti odą, ypač, jeigu ji linkusi sausėti. Švelnus gelis arba kremas padės išvalyti veidą nepažeidžiant odos lipidų. Putos yra puikus pasirinkimas turintiems riebią veido odą. Tokie ingredientai, kaip salicilo rūgštis arba benzolo peroksidas, padės išvalyti odą ir subalansuoti riebalines liaukas. Populiarus medžio anglies valiklis padės atsikratyti porų ir išlyginti veido odą. Veidą turėtumėte valyti du į dieną – ryte ir vakare.

Po tinkamo odos valymo metas tonikui. Skysta formulė padeda pašalinti riebalus, makiažo likučius ir sumažina išsiplėtusias poras. Jei turite sausą odą arba ji pilna naujų uždegimų, naudokite produktus be alkoholio. Toniku suvilgykite makiažo valymui skirtą vatos lapelį ir juo švelniai nuvalykite odą.

Kadangi į aknę linkusiai odai labai svarbu drėkinimas, kremas be aliejaus ir sintetinių kvapiklių prisidės prie tinkamos odos priežiūros. Geliai arba kremai puikiai padeda mažinti raudonį ir skilinėjančią odą, o tai ypač aktualu vėsiuoju metų laiku.

Kartą arba du per savaitę privalu naudoti veido kaukę. Viena geriausių – molio kaukė, kuri nuramins odą, o hialurono rūgštis garantuos tinkamą drėkinimą.

„Kartais nutinka taip, kad vienintele išeitimi tampa spuogelių maskavimas. Čia taip pat labai svarbu išsirinkti tinkamus produktus. Veido maskavimui rinkitės produktus be aliejaus, vandens pagrindu. Tokia priemonė garantuos matinį odos efektą. Dar vienas geras būdas maskuoti į aknę linkusią odą yra mineralinės pudros – jos neužkemša porų ir neturi jokių dirginančių ingredientų, tokių kaip parabenas ar kvapą suteikiančios medžiagos. Jei norite paslėpti problemines vietas ilgesniam laikui (pavyzdžiui, visą dieną vaikštote į svarbius verslo susitikimus), pradėkite nuo makiažo bazės ir tada veidą padenkite makiažo pagrindu. Žalios spalvos makiažo bazės neutralizuoja raudonį, o lengva tekstūra išlaiko makiažą net jeigu turite riebią veido odą“, – pataria „Douglas“ odos ekspertė Laima Kairienė.

Sveiką veido odą lemia ne tik grožio rutina. Pateikiame dar keletą patarimų, padėsiančių išvalyti odą:

  • Aknę sukeliančios bakterijos dauginasi miego metu – dauguma jų kaupiasi ant pagalvės. Pagalvės užvalkalą skalbkite bent kas savaitę.
  • Ar kada nors dezinfekuojate savo mobilųjį telefoną? Kadangi ant telefono ekrano taip pat kaupiasi bakterijos, kartas nuo karto dezinfekuokite paviršių specialia servetėle.
  • Atidžiai rinkitės maisto produktus ir stebėkite, ar nuo jų neatsiranda odos pakitimų.
  • Stiprus stresas gali turėti neigiamą poveikį – jis skatina riebalinių liaukų išsiskyrimą. Todėl labai svarbu palepinti save ir užsiimti mėgstama veikla: sportu, joga ar meditacija.

aknė, grožis, grožis rudenį, veido oda, veido odos valymas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai