Organizmo valymas: 5 kokteilių receptai padėsiantys atsikratyti toksinų ir numesti svorio

Shutterstock nuotr.

Organizmą valantys kokteiliai yra vienas skaniausių būdų, padėsiančių išvalyti organizmą nuo kenksmingų toksinų ir radikalų. Vaisių ar daržovių kokteilį nesunku įtraukti į kasdienę mitybos rutiną ir taip padėti savo kūnui. Tuo pačiu metu organizmas gauna reikiamą dienos vitaminų dozę ir reikalingų mineralų. Turime jums penkis gardžių, sveikų ir organizmą valančių kokteilių receptus.


1. „Uogų jėga“


Uogos – tai ko jums reikia norint išvalyti organizmą. Dėl jų turimų antioksidantų ir skaidulų jos puikiai atlieka šį darbą.

Antioksidantai yra medžiagos, kurios neutralizuoja laisvuosius radikalus. Visų pirma, jie gali sustabdyti laisvųjų radikalų atsiradimą arba gali nutraukti šių radikalų oksidavimo reakcijas ir taip sumažinti laisvųjų radikalų daromą žalą mūsų ląstelėms.

Mėlynės, avietės ir gervuogės turi skirtingų ir labai organizmui naudingų medžiagų, tad į kokteilį sudėsime jas visas!

Jums reikės:
½ stiklinės uogų (mėlynės, avietės, gervuogės),
½ stiklinės kokosų pieno,
1 stiklinės vandens,
kelių šaukštų avižų dribsnių.

Suplakite visus ingredientus plaktuvu iki vientisos masės. Ryškus ir mišku kvepiantis kokteilis suteiks puikios nuotaikos jūsų rytui.


2. „Imbiero užtaisas“

Imbiero šaknis atlieka puikų darbą organizmo valyme. Išskirtinis imbiero skonis puikiai pažadina organizmą, tad šis kokteilis gali pakeisti rytinę kavą.

Jums reikės:
gabalėlio imbiero,
1 arbatinio šaukštelio cinamono,
1 saujos špinatų,
1 stiklinės vandens.

Imbieras turi labai stiprų antioksidacinį poveikį, tai geriausia priemonė nuo šlakų ir toksinų. Jis taip pat stiprina imuninę sistemą, lėtina bakterijų augimą. Imbieras yra puiki lieknėjimo priemonė, nes skatina medžiagų apykaitą.


3. „Labai žalias kokteilis“

Į šį kokteilį galite suplakti visus žalius ingredientus, kuriuos rasite šaldytuve! Ne tik sveikam, bet ir gardžiam kokteiliui patariame pasirinkti šiuos produktus.

Jums reikės:
½ agurko,
saujos špinatų,
½ avokado,
1 saliero stiebo,
šakelės šviežios mėtos lapelių,
1 kivio,
1 stiklinės vandens,
½ obuolio,
citrinos sulčių.

Norint gauti visapusišką vaisių ir daržovių naudą, naudokite ekologiškus produktus. Juk nenorite, jog hibridai ir pesticidai sugadintų tikrą vitaminų ir antioksidantų „bombą“!


4. „Ekstremalus detoksikavimas“


Jums reikės:
½ morkos,
½ kriaušės,
saujos virtų brokolių,
1 stiklinės vandens.

Išbandykite šį kokteilį ir suprasite, koks skanus gali būti organizmo valymas! „Į kokteilį dėkite mėgstamus sveikus ingredientus, puikus skonis leis lengviau išsiugdyti sveiką įprotį“, – pataria „VITAMIN day plus“ sveikų kokteilių specialistai.


5. „Šokoladinis kokteilis“

Puikia žinia smaližiams. Šokoladą galima naudoti kaip puikią detoksikacijos priemonę!

Jums reikės:
1 šaukšto tamsios kakavos miltelių,
½ stiklinės kokoso pieno,
½ stiklinės braškių,
1 stiklinės vandens arba ledukų.

Tamsios kakavos sudėtyje yra daug antioksidantų, kurių paprastai neturi kakava. Tamsioji kakava savo sudėtyje neturi cukraus. Kofeino kiekis kakavoje gali skirtis priklausomai nuo gamintojo, tačiau jis yra pakankamai mažas, kad galėtų paveikti labai jautrius kofeinui žmones.

dieta, kokteiliai, kokteiliai svorio metimai, organizmo valymas, trinti kokteiliai, vaisių kokteiliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai