Now Reading
Intriguojanti meškiuko Padingtono istorija: kaip parduotuvėje gailestį sukėlęs žaisliukas tapo pasauline žvaigžde?

Intriguojanti meškiuko Padingtono istorija: kaip parduotuvėje gailestį sukėlęs žaisliukas tapo pasauline žvaigžde?

Intriguojanti meškiuko Padingtono istorija: kaip parduotuvėje gailestį sukėlęs žaisliukas tapo pasauline žvaigžde?

Didžiosios Britanijos simboliu tapęs meškiukas Padingtonas sugrįžta į kino teatrus. Kino teatruose galime pamatyti naujus jo nuotykius lietuviškai dubliuotame filme visai šeimai „Meškiukas Padingtonas 2“. Kviečiame artimiau susipažinti su šiuo mielu herojumi.

Jo namų adresas – Windsoro sodų 32, Noting Hilas. Tačiau neieškokite jo nuvykę į D. Britaniją, nes realybėje jis neegzistuoja. Tai yra sujungtas šio herojaus kūrėjo Michaelo Bondo tėvų ir jo paties namų adresas.

Apie meškiuką Padingtoną knygą parašęs M. Bondas jo pats nesugalvojo. Kartą prieš Kalėdas apsipirkinėjęs rašytojas pliušinį žaisliuką meškiuką rado vienoje Londono parduotuvėje 1956 metais ir „iš gailesčio“ nupirko savo žmonai Brendai. Pora tuo metu gyveno šalia Padingtono stoties, tad jam davė šį vardą ir ėmė kurti istorijas apie Padingtono nuotykius.

Meškiukas Padingtonas į Angliją atkeliavo vien su skrybėle. 1964 metais per Kalėdas dovanų gavo batus. Tiesa, skrybėlę meškiukui atidavė jo dėdė Pastuzo.

Pliušinius meškiukus Padingtonus sugalvojo gaminti žinomo TV laidų vedėjo Jeremy Clarksono tėvai. 1972 metais būtent jie sukūrė žaislo dizainą ir pirmąjį savo gaminį padovanojo 12 metų sūnui. Dabar šie meškiukai yra tikras lobis kolekcionieriams.

Niekam ne paslaptis, kad tikroji herojaus meškiuko Padingtono kilmės šalis yra Peru. Būtent iš ten jis knygose ir pirmojoje filmo dalyje atvyko į Londoną. Tačiau iš pradžių autorius buvo sugalvojęs, kad jis turi būti iš Afrikos, o leidėjai pasiūlė geriau pasirinkti Peru, nes Afrikoje meškų populiacija nėra didelė.

Perujietiškas meškiuko vardas yra Pastuso.

Meškiukas Padingtonas kartą sukėlė politinį skandalą. Australijos politikas Mickas Youngas turėjo atsistatydinti, kai 1986 metais atsisakė pasienyje deklaruoti savo žmonos lagamine gabenamus daiktus. Jis tiesiog nenorėjo mokėti muito mokesčio. O vėliau pasirodė, jog lagamine buvo kvepalai, lėlės, rankinės ir didžiulis meškinas Padingtonas. Spauda vėliau taip ir rašė: meškiukas Padingtonas išvertė iš kėdės politiką!

Artėjant mylimos tetulės Liusės šimtmečiui, pagrindinis herojus ima sukti galvą, ką jai padovanoti. Pono Gruberio parduotuvėlėje pamatęs senovinę knygą, meškiukas nusprendžia, kad tai – tobula dovana. Tačiau čia iškyla pirmoji problema. Kaip ją įsigyti? Norėdamas išlaikyti paslaptį, pinigų iš Braunų prašyti nenori, vogti – ne variantas. Vadinasi, teks imtis darbo.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Meškiukas išbando daugybę darbų ir, žinoma, visus jį lydi daugybė mielų nesusipratimų. Tada iškyla antroji problema: jo nusižiūrėtą knygą kažkas pavagia.

Kartu su naująja savo šeima meškiukas Padingtonas išsiruošia į paties Šerloko Holmso vertą detektyvinę kelionę per Londoną, sekant vagišiaus pėdsakais.

„Filmas yra apie gerumą. Padingtonas yra iki pat plaukų galiukų mielas ir teigiamas herojus. Dažniausiai, net ir susidurdamas su negandomis, jis jas nugali savo gerumu“, – sako filmo režisierius Paulas Kingas.

Nuotaikinga, šilta ir labai juokinga lietuviškai dubliuota istorija visai šeimai „Meškiukas Padingtonas 2“ Lietuvos kino teatruose rodoma nuo gruodžio 1 d.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top