Indų džiovyklų rūšys ir savybės - apžvalga

PARTNERIO TURINYS

Kiekvieniems namams yra pravarti džiovykla indams. Šis, rodos paprastas buities pirkinys turi didelę vertę ir naudą, kadangi naudodamas ganėtinai nedaug vietos, leidžia nusausinti indus ir leidžia jiems nudžiūti. Tai yra svarbu tam, kad galėtumėte komfortiškiau ir patogiau mėgautis pagamintu maistu ir nereikėtų nuolat vargti su drėgmės sankaupomis ir balomis. Taigi, šiame straipsnyje apžvelgsime, kokių rūšių yra ir kokių savybių turi indų džiovyklės.

Skirtingos medžiagos

Turbūt savaime aišku, kad galite įsigyti iš bent kelių skirtingų medžiagų pagamintas indų džiovykles. Populiariausios yra metalinės, plastmasinės ir guminės džiovyklės.
Metalas atrodytų tvirčiausias pasirinkimas, tačiau tokios džiovyklės gali kainuoti kiek daugiau bei nebūti tokios ergonomiškos. Plastikiniai variantai pasižymi labai dideliu praktiškumu, tačiau dėl to išauga ir jų kaina. Pigiausios iš plastmasės pagamintos džiovyklės retai būna praktiškos ir dažniausiai pasirenkamos tik dėl žemos kainos. Na, o guminėmis džiovyklėmis vadiname specialius kilimėlius, kuriuos galima tiesti po įprasta džiovykle arba ant jos dėti drėgnus indus. Guma sugeria drėgmę ir indai savaime išsausėja.

Dydis ir praktiškumas

Kaip jau minėjome, guminiai kilimėliai yra vienas iš džiovyklių tipų. Jie užima labai nedaug vietos, o po to, kai jų nebereikia, kilimėlį galite suvynioti arba įdėti į stalčių, kad jis neužimtų nė kiek paviršiaus vietos.
Plastmasinės džiovyklės gali būti fiksuotos arba sulankstomos. Pastarojo tipo džiovykles pirkti labai apsimoka, nors jos dažnai ir kainuoja daugiau. Tuomet, kai šio įrenginio nebereikia, jis susilanksto ir susideda į jam skirtą dėžutę arba gali būti padėtas ir laikomas kompaktiškai.
Daugiausiai vietos užima metalinės džiovyklės. Jos gali būti viengubos (vieno aukšto) arba dvigubos. Savaime suprantama, kuo šie tipai skiriasi, tačiau geriausia rinktis tokią, kuri tilptų prie kriauklės arba į lentynėlę.
Daug kas perkant padaro klaidą ir neišmatuoja vietos, kur galėtų stovėti indų džiovyklė. Šis darbas užimtų gal 1 minutę jūsų laiko, tačiau iš jo gautų rezultatų jūs iš karto žinosite, kokio dydžio džiovyklės reikia. Taip niekada nepristigs vietos, kadangi išsirinksite didžiausią ir praktiškiausią įmanomą variantą, užuot vargdami ir žaisdami Tetrį, tik su indais, bandydami kūrybiškai juos sukrauti vieną ant kito, tik tam, kad viskas, kažkaip tilptų.

Labiau apsimoka tokia džiovyklė ar indaplovė?

Nors tokių prekių kainos ir funkcionalumai ir yra labai skirtingi, tačiau abu perkame dėl tų pačių poreikių. Tad, kada geriau pirkti džiovyklę ar indaplovę? Džiovyklę turėti verta visada, o indaplove – tik tam tikrais atvejais.
Jeigu daug gaminate namuose ir nuolat neužsisakinėjate maisto, gaminate ne tik sau, bet keliems asmenims ir indų plovimas atima daug brangaus laiko bei labai vargina, verta pasvarstyti apie indaplovės pirkimą. Visgi sunku pagalvoti apie scenarijų, kur indaplovė apsimoka labiau už paprastutę indų džiovyklę, jeigu gyvenate vieni arba dviese, tačiau maistą dažnai užsisakote.
Nepamirškite, kad indaplovės nebūtinai išsprendžia visus jūsų rūpesčius, kadangi daugumos indų net ne visada galima jose plauti. Indaplovės daugiausiai tinka: lėkščių, dubenėlių, virtuvinių įrankių, puodelių ar taurių plovimui, tačiau riebalingo puodo ar kepimo skardos su ja neišplausite. Tačiau tuo pat metu, kai daug gaminate, tas lėkščių ir puodelių plovimas, šalia stambių indų plovimo, užima labai daug laiko, tad įsigyti indaplovę su integruota džiovykle – apsimoka.

Kaip pirkti pigiau?

Nustebtumėte sužinoję, kad tik paieškoję patikimos ir geras kainas siūlančios elektroninės parduotuvės, galite įsigyti indų džiovykles 10%, 20% ar net daugiau nei 30% pigiau nei fizinėse parduotuvėse. Kažkur visuomet yra taikomos nuolaidos arba sumažinamos kainos. Jeigu atidžiai ieškosite tai, kas geriausiai atitinka poreikius, galite gana greitai patikrinti daug parduotuvių ir rasti geriausią variantą sau už patrauklią sumą.
Tad būtinai ieškokite pirkimo internetu ir taip lengviau sutaupysite bei per daug neišleisite. 

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai