Now Reading
Pasidaryk pats: gėlės šukuosenai (foto)

Pasidaryk pats: gėlės šukuosenai (foto)

Pasidaryk pats: gėlės šukuosenai (foto)

Laikas.lt
Tekstas ir nuotr. Erikos Vyšniauskaitės

Gėlių motyvai keliauja iš vieno mados sezono į kitą, puošdami drabužius, avalynę, rankines ir galvos apdangalus.

Tiek užsienio tiek Lietuvos parduotuvėse akys raibsta nuo gėlėtų aksesuarų įvairovės, tačiau kainos neretai „kandžiojasi“. Netrukus, pavasariui įsibėgėjus, spalvotais žiedais pasipuoš pievos ir sodai, o mes siūlome gėlėmis papuošti savo plaukus.

 
Jums reikės: mėgstamos spalvos medžiagos skiaučių. Tinkamiausia medžiaga – trikotažas arba tokia, kurios krašteliai neįra. Itin gražiai atrodo permatomi audiniai, tiulis. Taip pat prireiks žirklių, adatos, siūlo, klijų ir paprasto segtuko plaukams.


 
Iš pasirinkto audinio išsikerpame norimos formos skiauteles – apskritimus arba gėlytes.


 

Medžiagos gabalėlius lenkiame per pusę ir per vidurį sutvirtiname siūlu. Tokiu būdu vieną prie kito jungiame skiautelių viduriukus, kol suformuojame žiedą. Kuo daugiau medžiagos gabalėlių susiųsime, tuo tankesnė, masyvesnė bus gėlė.


 

Patarimas – derinkite skirtingų audinių, tačiau tos pačios spalvų paletės audinius (pvz.: baltą, kreminę ir smėlio).
Iš storesnio audinio iškirpkite apskritimą, o jo viduryje pradurkite skylutę. Per ją perverkite plaukų segtuką. Apskritimą priklijuokite stiprios fiksacijos klijais „blogojoje“ aksesuaro pusėje.

 
Jei norėsite įmantresnio papuošalo, galite jau pagamintą gėlę dekoruoti atlasinėmis juostelėmis, grandinėlėmis ar kutais. Galite jungti gėles vieną prie kitos, jomis dekoruoti lankelį, švarko atlapą ar segti į plaukus.

Aksesuarus kūrė ir fotografavo
Erika Vyšniauskaitė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top