Now Reading
Dovanų konsultantai. Kvapnios idėjos artėjant Žolinėms

Dovanų konsultantai. Kvapnios idėjos artėjant Žolinėms

Dovanų konsultantai. Kvapnios idėjos artėjant Žolinėms

Artėjant Žolinėms daugelis svarsto, kur praleisti ilgąjį savaitgalį ir kaip nustebinti artimuosius ypatingomis dovanomis, kai gimtadienis ar kitas ypatingas įvykis sutampa su kalendorine švente.

Laikas.lt dovanų konsultantai Justina ir Tadas pataria dovanoti įvairiausių žolelių ir vaistažolių ryšulėlius. Juk ne veltui kalendra buvo vartojama prieš 7000 metų, o senovės graikų atletai būdavo apdovanojami petražolių vainikais.

Originaliai ir kruopščiai paruošti ryšulėliai ar dėžutės ne tik papuoš namus, bet ir pravers gaminant namuose, ar bandant apsiginti nuo taip dažnai lietuvius kamuojančio peršalimo.

Taigi dalinamės žolelių magija…

Levanda (Lavandula angustifolia). Nepakartojamo kvapo žolelė ne tik papuošianti, bet ir nuspalvinanti namus gaivaus kvapo natomis. Provanso siela vadinama gėlė ilgus metus buvo naudojama vonios drabužiams ir patalpoms kvėpinti, atbaidyti kandis. O parfumerijoje ir medicinoje naudojamas levandų eterinis aliejus dar ir dabar gydo migreną ar nemigą. Žiedelius galite surinkti į mažą šilkinį maišelį ir perrišti juostele. Unikalus kvapas dar ilgai suteiks namams gaivumo.

Šlamučiai. Tai mitinis augalas, kuris net nuskintas nevysta ir vietinių vadinamas amžinos jaunystės šaltiniu. Tad šiuo nepaprastu augalu galite papuošti kosmetikos priemonių rinkinėlį ar paprasčiausiai užpildyti nedidelę permatomą vazelę. Nevystantis grožis sušildys kiekvieną.

Čiobrelis (Thymus). Nepamainoma dovana virtuvės meistrams. Prieskonis plačiai naudojamas prancūzų bei Karibų salų virtuvėse  išpopuliarėjo ir Lietuvoje. Čiobrelis dedamas į sriubas, padažus ir troškinius. Gerai dera su pomidorais ir bulvėmis. Čiobrelį į patiekalus deda dar virimo pradžioje, kad pakaktų laiko aromatiniams aliejams išsiskirti. Čiobrelį galima sudžiovinti ir supilstyti į  permatomus indelius. Perrišti juos lininiu kaspinėliu, o ant indelio užrašyti lotynišką jų pavadinimą. Taip dovana taps patrauklesnė.

Mėta (Mentha). Puiki dovana arbatos mėgėjams. Išrinkite dailų puodelį, sudžiovintomis ar dar šviežiomis mėtomis užpildykite šiaudinį krepšelį, viską perriškite permatomu dovanų popieriumi ir lininiu kaspinėliu, o mėgstantiems saldžias arbatas galima pridėti ir įvairiausių rūšių cukraus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Rozmarinas (Rosmarinus officinalis). Turi artimųjų, kurie mėgsta gaminti įvairiausius marinatus mėsos patiekalams ar daržovėms? Rozmarinas – puikiausia dovana, padėsianti virtuvėje kurti šedevrus. Drąsiai pirkite mažųjų svogūnėlių, česnakų ir paprikų ir viską padovanokite su dailiu indeliu rozmarinų. Rezultatu mėgautis galėsite per kitą jūsų susitikimą.

Kadagys (Juniperus). Šio augalo dovanėlės tiks vyrams. Pabrėžiantys vyriškumą aromatai derės su kokybiškų apatinių rinkiniu, vyrišku rankšluosčiu ar tiesiog higienos priemonėmis. Kadagio šakeles įdėkite į dovanėlių rinkinį ir staigmeną paversite netradicine.

Medetka (Calendulla officinalis). Žmonėms, kurie domisi medicina ir saugoja save įvairiausiais liaudiškais patarimais, puikiausiai tiks dovanėlės su medetkos žolelėmis. Medetkų užpilai veikia priešuždegimiškai, gydo žaizdas, pasižymi raminančiu poveikiu, malšina skausmą, stiprina širdies darbą, tad tikrai pagelbėsite padovanodami „asmeninį gydytoją“. Ant dailaus popieriaus galite surašyti augalo gydomąsias savybes, kelis gydomuosius receptus ir su pilnu krepšeliu medetkų įteikti jį dovanų. Į krepšelį dar galite įdėti mažą rankšluostuką, dailę stiklinaitę, tinkančia voniai, ir aromatingą muiliuką ar masažo aliejų.

Linkime gerų ir kvapnių švenčių

     Daugiau dovanų idėjų galite rasti ČIA!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top