Now Reading
5-ąjį festivalį „Satta Outside“ pamilo ir lietuviai, ir užsieniečiai

5-ąjį festivalį „Satta Outside“ pamilo ir lietuviai, ir užsieniečiai

5-ąjį festivalį „Satta Outside“ pamilo ir lietuviai

Rugpjūčio 12–15 d. nedidelį Šventosios kurortą sudrebinęs alternatyvios muzikos ir meno festivalis „Satta Outside“ sulaukė gausaus ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos, Baltarusijos, Vokietijos ir Didžiosios Britanijos melomanų palaikymo. 4 – iose pagrindinėse festivalio scenose per 3 paras pasirodė virš 100 atlikėjų.

Tarp jų ryškiausi – įtakingų užsienio įrašų kompanijų „Planet Mu“, „Brownswood“ bei „Brainfeeder“ atstovai, šiemet per aktualiausius festivalius keliaujantys Machinedrum, The Gaslamp Killer bei naujosios soul muzikos atlikėjas „Mercury“ prizo nominantas Ghostpoet.

Visko matę ir įprastai gana santūrūs užsienio atlikėjai šįkart negalėjo atsispirti Lietuvos pajūrio publikos palaikymui. Didžiausias festivalio vardas – The Gaslamp Killer – itin retai ištęsia savo pasirodymą iki pustrečios valandos, tačiau kelios minutės prieš pasirodymą organizatorių išgelbėtas nuo 4 valandų kelionės iki Rygos oro uosto bei apdovanotas nauju bilietu iš Palangos kalifornietis scenoje atsidėkojo su kaupu. Publikos emocijos užkeltos iki neregėtų aukštumų, o pažintį su protėvių kraštu atlikėjas pratęsė dar iki antradienio.

Nors visi planuoti pasirodymai įvyko, festivalio organizatoriai atskleidžia, kad tik per stebuklą koncertą surengti pavyko Ghostpoet – jo ir grupės muzikantų instrumentai užstrigo jungiamajame oro uoste Amsterdame. Nors ir vėluojant bei scenoje sustačius tai, ką festivalio organizatorių ir atlikėjo vadybininko bendradarbiavimo dėka pavyko gauti per kelias valandas, Ghostpoet padovanojo itin nuoširdų ir gilų pasirodymą. Dar scenoje jis prisipažino meilę Lietuvai ir jos žmonėms, o grįžęs į Londoną savo „Facebook“ profilyje paskelbė vaizdo siužetą iš „Satta Outside“, kurį pavadino – „Išprotėjimas Lietuvoje, puikūs žmonės, puiki publika“. Skambiais komplimentais apie festivalį ir jo žmones savo socialinių tinklų sienas papuošė ir praktiškai visi kiti didesni ar jaunesni festivalio vardai.

Šventosios gyventojai bei senbuviai praėjusių metų pamokas išmokusiu ir šiemet kiek įmanoma naktinio garso lygį sumažinusiu festivaliu taip pat liko patenkinti. Su vietos policija bendradarbiauta taikiai ir abipusiai supratingai, nakvynės vietos festivalininkų užsakytos dar gerokai iki Žolinių savaitgalio, gerą maistą siūlančios kavinės – nusėstos visas tris paras, o pagrindiniame miestelio bankomate gryni pinigai trečią festivalio dieną tiesiog baigėsi.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Satta Outside“ iki kitų metų atsisveikina su bagažu. Internete jau nusėdo daugybė nuotraukų, vaizdo klipų ir dar karštų juodu ant balto suguldytų įspūdžių ir netrukus visa tai atsiras festivalio tinklalapyje bei 10 tūkstančių gerbėjų skaičių po šiųmetinio festivalio perkopusiame „Facebook“ profilyje „Satta Outside Festival“.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top