Now Reading
„Įsikūnijimo“ isterija tęsiasi – Kinijoje pervadinta kalno viršūnė

„Įsikūnijimo“ isterija tęsiasi – Kinijoje pervadinta kalno viršūnė

„Įsikūnijimo“ isterija tęsiasi – Kinijoje pervadinta kalno viršūnė

2009 m. gale Lietuvos kino teatruose pasirodęs grafikos stebuklu vadintas filmas „Įsikūnijimas“ pasaulyje vis dar susilaukia atgarsių. Be galybės fanatikų, bandančių „Įsikūnijimo“ pasaulį perkelti į šias dienas, ir net muzikinių grupių, viena Kinijos provincija turi originaliausią sprendimą – vieną iš Džangdziadzie kalnų viršūnių pervadino į Hallelujah – skraidančius kalnus, regėtus filme „Įsikūnijimas“.

Jameso Camerono kūrinys, susižėręs galybę apdovanojimų, pasiekė net tolimąją Kiniją. Hunano provincijoje (Pietų Kinija) susirinkę pareigūnai vieną gražiausių savo kalnyno viršūnių nusprendė pervadinti į filme „Įsikūnijimas“ matyto kalno pavadinimą. Toks gudrus žingsnis susilaukė ne tik pasaulinės žiniasklaidos dėmesio, bet ir bus tikras turistų magnetas. Hunano atstovai, taip pat teigia, kad būtent ši viršukalnė įkvėpe Jamesą Cameroną. Tiesa, pats režisierius tokias kalbas neigia, mat jau 2008 m. interviu yra pasakęs, kad jo inspiracijos šaltinis buvo būtent Huangšano viršukalnė (Kantono provincija).

„Tokį sprendimą priėmėme ne todėl, kad bandome aklai sekti vakarietišką kultūrą. Tiesiog norime nusiųsti žinutę žmonijai: Džangdziadzie priklauso pasauliui ir visi čia yra laukiami“, – sakė Songas Zhiguangas, kraštovaizdžio komiteto prezidentas.

„South Pillar of the Heaven“ yra 1 km virš jūros lygio ir yra daugiausiai smalsuolių pritraukianti viršukalnė Hunano provincijoje, manomai, turinčioje apie 3 tūkst. aukštesnių ir žemesnių viršukalnių.

Be naujo viršukalnės pavadinimo, Džangdziadzies pareigūnai siūlo ir specialius, pagal „Įsikūnijimą“ sukurtus ekskursijų paketus. Vietinėse kelionių agentūrose jau atsirado tokie pavadinimai kaip „Įsikūnijimas ir Pandora“ ir „Stebuklinga kelionė „Įsikūnijimo“ pasaulyje“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Beje, „Įsikūnijimas“ kino istorijoje pasižymėjo ir tuo, kad po šio filmo itin daug žmonių susirgo depresija. Kodėl? Tiesiog išėję iš kino teatrų ir supratę, kad filme parodytas pasakiškas pasaulis yra nerealus, tiesiog paskęsdavo depresijoje.

Įdomus faktas: vien Kinijoje „Įsikūnijimas“ jau yra uždirbęs per 80 milijonų dolerių ir iki šiol yra populiariausias filmas Kinijos istorijoje.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top