Now Reading
Vynas buteliuose netrukus gali tapti istorija

Vynas buteliuose netrukus gali tapti istorija

Vynas buteliuose netrukus gali tapti istorija

Kai ekologija darosi vis populiaresne, kiekvienoje srityje stengiamasi sukurti kuo daugiau aplinką tausojančių produktų: nuo architektūros iki maisto įpakavimų. Panašu, kad Anglijoje jau nuo kitų metų bus imta prekiauti ekologiškais vyno buteliais – „Greenbottle“.

Gerai pažįstamas ir ausiai mielas garsas, kai atidaromas vyno butelis, netrukus gali tapti praeitimi. Vienas britų išradėjas sukūrė popierinį aplinką tausojantį vyno butelį.

Martinas Myerscoughas – butelio kūrėjas, jau derasi su prekybos centrais ir vyno gamintojais Didžiojoje Britanijoje. Vynas popieriniuose buteliuose turėtų pasirodyti jau nuo kitų metų pradžios.

Butelis pagamintas iš perdirbto popieriaus, turinčio tik 10 proc. anglies, palyginti su įprastu stikliniu vyno buteliu. Vien Didžiojoje Britanijoje sunaudojama apie 1.2 mlrd. vyno butelių per metus. Naujasis „Greenbottle“ gali savaime suirti vos per kelias savaites.

Tiesa, vynas tiesiogiai nekontaktuos su popieriumi: vidinę „Greenbottle“ dalį degs ekologiškas plastikas. Panašus į tą, kuris dengia dabartinius vyno pakelius.

„Greenbottle“ neblogai vertina ir vyno ekspertai. Gerardas Bassetas, vienos geriausių pasaulio vyninių – „Terra Vina“, savininkas, sakė: „Jeigu naujasis išradimas taupys laiką ir tausos aplinką, kodėl ne? Tačiau, manau, kad į tokius butelius bus pilstomas tik pigesnis vynas. Neįsivaizduoju, kad kada nors prabangus vynas galėtų būti taip patiekiamas. Visgi stiklas reiškia prestižą“.

Martinas Myerscoughas teigia, kad „Greenbottle“ turėtų išpopuliarėti ir dėl to, kad nukritęs nesuduš ir svers kur kas mažiau.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kai kuriuose šalyse (tuo tarpu, ir Lietuvoje) vyną galima nusipirkti „Tetra-Pak“ pakeliuose, tačiau jie nėra ekologiški.

Tai nėra pirmasis aplinką tausojantis Martino Myerscougho išradimas. Jis jau sukūrė kartoninius pieno pakelius, kurie naudojami prekyboje: „Tikiuosi, kad „Greenbotle“ bus toks pat sėkmingas, kaip ir kartoniniai pieno pakeliai“, – sakė Martinas Myerscoughas.

O iš ko vyną gertumėte Jūs?

Laikas.lt
Parengta pagal: Dailymail.co.uk
Nuotrauka: PA

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top