Now Reading
Pirmas žingsnis darbo link – kokybiškas gyvenimo aprašymas

Pirmas žingsnis darbo link – kokybiškas gyvenimo aprašymas

Pirmas žingsnis darbo link – kokybiškas gyvenimo aprašymas

Laikas.lt
HRM Talent Lab internetinis puslapis
HRM Talent Lab „Facebook“ socialiniame tinkle

Gyvenimas nepakartojamas yra tuo, kad nežinai, kas tavęs laukia rytoj. Visada džiaugiamės pasiekdami kokių nors karjeros laimėjimų ar sulaukdami įvertinimo. Tačiau pasitaiko situacijų, kai pasijunti nereikalingas ar dar blogiau darbdavio išmestas į gatvę. Ne toks skausmingas, tačiau taip pat kupinas streso scenarijus – kai baigęs studijas nežinai nuo ko pradėti, kuo užsiimti, kur eiti, kokio darbo ieškoti. Pradėkime nuo to, kad gyvenime reikia ir planuoti, ir rizikuoti, ir stengtis, ir norėti, ir tikėti, o svarbiausia veikti. Veikti tikrąją žodžio prasme. Darbo paieška, taip pat yra veikla ir pakankamai intensyvi.

Pirmiausiai turėtumėte apgalvoti ką jūs galite, ką sugebate, ką studijavote, kas sekėsi geriausiai ir ko jūs norite. Taip pat turėtumėte apmąstyti, kaip ieškosite darbo, kokiais paieškos būdais remsitės, kaip pasieksite norimą darbdavį, kaip prisistatysite, elgsitės pokalbio metu ir pan.

Pirmasis kontaktas su darbdaviu yra jūsų gyvenimo aprašymo išsiuntimas. Tai savęs pristatymo laiškas, kuriuo jūs kreipiatės į potencialų vadovą. Taigi, gyvenimo aprašymas turėtų būti kuo aiškesnis, formalus ir struktūrizuotas. Reikėtų vengti visokiausių pagražinimų, įvairių spalvų, piešinukų ar jūsų asmeninės nuotraukos, padarytos vakarėlio metu. Internete aibė gyvenimo aprašymo pavyzdžių, ir jie visi tinkami, tačiau ar jie tinkami jums? Pavyzdinę gyvenimo aprašymo formą rasite mūsų duomenų bazėje. Bendra taisyklė galiojanti visiems gyvenimo aprašymo modeliams yra ta, jog gyvenimo aprašymas turi būti tvarkingas, su logine seka, be gramatinių klaidų.

Pirmiausiai aptarsime, kaip pateikti asmeninę informaciją. Susikurkite elektroninio pašto dėžutę, kurios adresą sudarytų jūsų vardas ir pavardė, pvz. vardas.pavarde@…..com. Labai neprofesionaliai atrodo pašto dėžutės su mažybiniais maloniniais pavadinimais, ar gyvūnų vardais – juk norite susirasti darbą, kuriame dirbsite pagal savo įgytą specialybę ar turimą patirtį, o ne papramogauti su draugais.

Kita svarbi detalė jūsų telefono numeris – pasitikrinkite ar nesumaišėte numerių sekos! O gal telefono numeris jau pasikeitęs? Jei turite parašykite kelis savo telefono numerius. Labai dažnai pasitaiko atvejų, kai kandidatas nepasiekiamas ir tiesiog jo neįmanoma pakviesti į pokalbį.

Gyvenimo aprašyme parašykite savo pasiekimus, nuveiktus darbus, užimamas pareigas, vadovavimo lygį, taip pat už ką buvote atsakingas ir kokius projektus įvykdėte. Visa tai surašykite eilės tvarka, pvz. pirmiausiai įmonės pavadinimas, po to užimamos pareigos ir galiausiai nuveikti darbai.

Pasistenkite neprirašyti rašinėlio, tačiau struktūriškai išdėstyti pasiekimus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kita svarbi detalė – nemeluokite! Vis dažniau potencialūs darbdaviai reikalauja rekomendacijų apie pretenduojantį asmenį, todėl tikėtina, kad jūsų gyvenimo aprašyme pateikti duomenys bus patikrinti. Jei nurodysite įmonę kurioje nedirbote, ar pareigas kurių neužėmėte tai jau bus melas ir bet koks darbdavys tai įvertins neigiamai. Vargu ar bus galima pasitikėti tokiu žmogumi, kuris jau pirminio kontakto metu pateikia klaidingą informaciją. Gyvenimo aprašyme taip pat nurodykite asmenis, kurie gali jus rekomenduoti – vardus, pavardes, užimamas pareigas, įmonę bei jų telefono numerius.

Paskutinis akcentas – išsaugokite savo gyvenimo aprašymą savo vardu ir pavarde, pvz., vardas.pavarde_cv.pdf.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top