Now Reading
Tūkstančiai nuogalių nuotraukose (N18, Foto, video)

Tūkstančiai nuogalių nuotraukose (N18, Foto, video)

Tūkstančiai nuogalių nuotraukose (N18

Laikas.lt
Reda Krušinskaitė

Amerikiečių fotografas Spenceris Tunickas garsėja fotosesijomis, kuriose dalyvauja tūkstantinės žmonių minios. Neišdildomą įspūdį palieka ne tik žmonių gausa, bet ir tai, kad visi fotosesijos dalyviai būna nusimetę drabužius.

Profesionalus fotografas aktais susidomėjo 1992 – aisiais, kuomet apsinuoginusius žmonės fotografavo bei filmavo Niujorke. Tiesa, anuomet jis apsiribojo pavieniais pozuotojais ar nedidelėmis jų grupėmis. Didysis lūžis įvyko 1994 – aisiais, kuomet Spenceris Tunickas nufotografavo 28 žmonių būrelį Manheteno centre: „Viskas ten ir prasidėjo, mano darbas pasislinko nuo paprastos fotografijos link performanso ir instaliacijų,“ – pasakoja menininkas, surengęs 65 milžiniškas fotosesijas Jungtinėse Amerikos Valstijose ir už jų ribų.

Spenceris Tunickas savo nuotraukomis nori parodyti, kad „individų masė, nusirengusi savo drabužius ir sutelkta į vieną grupę persimaino į naują formą. Kūnai susilieja ir tampa peizažo dalimi. Ši sugrupuota masė nenuvertina seksualumo ir tampa abstrakcija, kuri priverčia permąstyti požiūrį į nuogumą.“
Surinkęs pakankamai žmonių menininkas juos grupuoja pagal lytį, plaukų ilgį, amžių bei kitas charakteristikas. Norintys užsiregistruoti ir dalyvauti masinėje fotosesijoje taip pat privalo tiksliai apibrėžti savo odos spalvą, dažniausiai menininkas fotografuoje maksimaliai panašų odos atspalvį turinčių žmonių grupes. Nuotraukų fone neretai matomi pastatai, miestų aikštės.

Menininko darbai fotogralerijoje bei vaizdo siužete:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top