Now Reading
Kaip išvengti vabzdžių įkandimų ir numalšinti skausmą natūraliomis priemonėmis?

Kaip išvengti vabzdžių įkandimų ir numalšinti skausmą natūraliomis priemonėmis?

Kaip išvengti vabzdžių įkandimų ir numalšinti skausmą natūraliomis priemonėmis?

Laikas.lt

Vasarą stengiamės daugiau laiko praleisti gamtoje, dažniau keliaujame ir mielai einame pasivaikščioti paupiu ar prisėdame ant žolės parke. Gamtos idile ir šiltu oru mėgautis smagu, tačiau vakarėjant susiduriame su erzinančiais vabzdžiais. Ką daryti, jeigu namuose pamirštote priemones nuo vabzdžių arba tepalus įgėlimams? Pasinaudokite gamtos dovanomis!

Visų pirma, reikėtų vengti įkandimų: jeigu ketinate laiką leisti gamtoje, tai nesikvėpinkite, nesipuoškite blizgiais papuošalais ir venkite ryškių, margaspalvių, ypač geltonos spalvos drabužių. Geriausia dėvėti šviesius, vienspalvius drabužius. Ant stalo ant pikniko patiesalo nepalikite saldžių gėrimų ir maisto – tai vilioja geliančius vabzdžius. Vabzdžių atbaidymui galite naudoti levandų ar gvazdikėlių spirtitinius užpilus – augalų žiedus užpilkite spiritu, palaikykite bent parą, o gautu užpilu saikingai pasitepkite atviras kūno vietas, pasišlakstykite drabužius.


Levandos – natūralus repelentas

Jeigu jums jau įgėlė ir neturite jokio tepalo skausmui malšinti arba nenorite naudoti papildomų cheminių medžiagų, tai pagalbos rasite tiek gamtoje, tiek ir virtuvės spintelėje. Įgeltą vietą pašaldykite ledu (ne ilgiau nei 10 – 15 minučių), tuomet priglauskite kompresą su actu ar citrinos sultimis, galite uždėti sodos košelės arba sutrinto svogūno, tinka ir pelynas ar gyslotis. Tinka ir ąžuolo lapai bei petražolės – tiek šiuos lapus, tiek ir gysločio lapus reikėtų trumpai pakramtyti (kramtomi ąžuolo lapai labai greitai apkartsta ir gali nudeginti burną, tad nepersistenkite), o gautą košelę uždėti ant sugeltos ar sukandžiotos vietos.


Perkramtyti ąžuolo lapai slopina niežulį ir skausmą

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Uždegiminius procesus puikiai slopina ir alavijas, ir ramunėlės bei medetkos. Alaviją sutrinkite, o medektas arba ramunėlės užplikykite verdančiu vandeniu. Arbatoje ar alavijo sultyse sudrėkinta servetėlė ar vatos gumulėlis greitai nuslopins niežulį, deginimą ir skausmą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top