Now Reading
Aktualios muzikos gidas (9): Red Hot Chili Peppers, Muse, Rasabasa ir kt.

Aktualios muzikos gidas (9): Red Hot Chili Peppers, Muse, Rasabasa ir kt.

Aktualios muzikos gidas (9): Red Hot Chili Peppers

Karolis Vyšniauskas
Nuotraukoje – „Red Hot Chili Peppers“

Artėjant rudeniui darosi vis sunkiau išrinkti tik septynias dainas, vertas atsidurti šiame sekmadieniniame muzikos gide. Pasiūla vis didėja, kūrinių kokybės ir svarbumo kartelė nemažėja. Vis dėlto, pabandykime:

Red Hot Chili Peppers – Strange Man

Fanai Lietuvoje dar nespėjo susidėlioti visų prisiminimų apie „Red Hot Chili Peppers“ koncertą Kaune, o grupė jau dovana jiems naujas muzikines patirtis. Praėjusią savaitę „Red Hot Chili Peppers“ pradėjo įgyvendinti savo pažadą sau ir gerbėjams: iki 2013-ųjų kas mėnesį išleisti po dvi naujas dainas. Pirmoji pora – kūriniai „Strange Man“ ir „Long Progression“. Pirmąjį įtraukiame į šios savaitės grojaraštį:


Muse – Unsustainable

Prieš šešias savaites, po to, kai išleido Olimpiadai sukurtą dainą „Survival“, aktualios muzikos gide jau minėti britų apokaliptiniai rokeriai „Muse“ negalėjo būti neįtraukti ir šįkart. Prieš pora dienų jie klausytojų teismui pateikė naują būsimo albumo kūrinį „Unsustainable“, sulig kuriuo įgyvendino tai, ko jų fanai bijojo labiausiai – įrašė dubstepišką dainą. Kaip tai skamba galite išgirsti čia:


Rasabasa – Arrows

Kokybiškoje Lietuvos muzikoje šią savaitę – štilis. Dėl to naujai pasirodęs „Rasabasa“ klipas dainai „Arrows“ maloniai užpildė informacinį vakuumą ir suteikė naujų spalvų bene įsimintiniausiai šiemet išleisto antrojo grupės EP dainai. Nostalgišką kūrinį grupė iliustravo ne mažiau nostalgišku, jų vaikystės animacinius filmukus menančiu vaizdo klipu:


Mumford & Sons – I Will Wait

Du kartus „Grammy“ nominuoti indie-folko numylėtiniai praėjusią savaitę išleido pirmąjį singlą iš rugsėjį pasirodysiančio antrojo grupės albumo „Babel“, pavadintą „I Will Wait“. Stiprus, bet ankstesnę vaikinų kūrybą atkartojantis skambesys:

Austra – Painful Like

Latvių kilmės dainininkės Katie Stelmanis Kanadoje suburta elektroninės muzikos kompanija pernai išleido puikų albumą „Feel It Break“. Šiemet jiems reikia sugrįžti nemažiau įdomiems. Pirmoji, netikėtai švelni nauja daina iš jų stovyklos nuteikia viltingai:


See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

David Byrne & St Vincent – Weekend In The Dust

Rokenrolo šlovės muziejaus rezidentas, buvusios kultinės škotų grupės „Talking Heads“ lyderis Davidas Byrne kooperavosi su dvigubai jaunesne indie diva St Vincent. Kūrybiškumas liejasi per kraštus, galutinis rezultatas – rugsėjo 11-ąją išleidžiamame albume „Love This Giant“. Paragavimui – daina „Weekend in the Dust“:


Drop Out Venus – I Kill Foxes

Interneto eroje lapės, kaip ir elniai ar, žinoma, kačiukai tapo dar mielesni gyvūnai, nei yra iš tikro. Dėl to Londono grupės „Drop Out Venus“ daina „I Kill Foxes“ skamba tik dar žiauriau. „Tai yra liūdniausia daina, kokią kada nors esu parašiusi“, – sako vokalistė Iva Moskovich. Agresyvus grožis:


 


Aktualios muzikos gidas – iniciatyva, skirta supažindinti skaitytojus su šiuo metu svarbia išgirsti muzika. Kiekvieną sekmadienio vakarą jūsų lauks 7 šviežios arba senos, bet iš naujo aktualios dainos. Dainas kruopščiai atrenka ir aprašo „Laikas.lt“ muzikos redaktorius Karolis.

Ankstesnių savaičių gidus galima rasti paspaudus šią nuorodą.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top