Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Savaitgalio receptas. „Plevėsos virtuvėlė“ pristato – ekscentriškus koldūnus

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2012-09-02
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Savaitgalio receptas. „Plevėsos virtuvėlė“ pristato - ekscentriškus koldūnus

Laikas.lt
[-[0]-]

„Plevėsos virtuvėlė“ skirta tiems, kurie:
A) nekenčia gaminti,
B) nuolat bijo, kad gaminant kažkas nepasiseks,
C) arba tiesiog gerokai mieliau laiką leidžia miegamajame, nei virtuvėje.

Čia bus vien išmėginti patiekalai – tokie paprasti, kad juos sugadinti prireiktų didelio talento.

Skanaus!

Užteks pirkti nežinia kada užšaldytus ir kuo prifarširuotus koldūnus – pats laikas juos išmokti gamintis namuose!

Koldūnai ekscentriški, nes jiems reikia begalės dėmesio. Tačiau jei turi kelias valandas laisvo laiko ir nori išbandyti patiekalą, kokio dar nedarei, gal ir bus įdomu.

Pirma, reikia tokio mandro virtuvinio įrankio –
koldūnų padėklo. Tai apskritimas su skylutėmis. Nesijuokiam, nesijuokiam. Tuoj parodysiu fokusą.

Užsimaišom tešlą: dvi stiklinės miltų, viena stiklinė karšto vandens, keli šaukštai aliejaus. Išminkom, kad nebeliptų prie rankų (vis pridedant miltų), iškočiojam – tik ne per plonai, nes tuomet koldūnai plyš.

Dabar užmetam iškočiotą tešlą ant koldūnų padėklo ir, kaip Paksas sakydavo, patapšnojam. Kol pamatom skylučių kontūrus. O dabar į kiekvieną duobutę dedam įdaro.

Įdarus išmėginau tris: špinatai su feta, malta kalakutiena su svogūnais ir malta kiauliena su česnaku. Jei žinot dar, būkit kultūringi ir pasidalinkit.

Kai įdarą išdėliojam, švelniai spustelim kiekvieną rutuliuką žemyn. Iškočiojam tokį pat tešlos gabalą. Užmetam ant koldūnų padėklo. Patapšnojam. Dar patapšnojam. Ir smagiausia dalis: čiumpam kočėlą ir gerai pakočiojam. Turi išryškėti kiekvieno koldūno kontūras.

Dabar galim juos atsargiai lupti lauk ir dėti į kamerą arba tiesiai į verdantį vandenį.

Aprašymas yra gerokai džiugesnis už realybę, nes po koldūnų gaminimo paprastai noras kažką veikti virtuvėje man atšoka gerai savaitei.

Ir vis tik paskui, po kiek laiko, labai smagu išsitraukti iš kameros r a n k ų d a r b o koldūnų.

Daugiau nuotykių virtuvėje: [-[0]-]

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:koldūnaimaistasnaminiai koldūnaiPlevėsos virtuvėlėreceptaiskanutešla

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kino pusryčiai. MARTA MARSĖ MEI MARLENA
Laikas.lt pusryčiai

Kino pusryčiai. MARTA MARSĖ MEI MARLENA

2012-03-13
Globotinio pusryčiai. Katytė Melisa prašo pagalbos (foto)
Laikas.lt pusryčiai

Globotinio pusryčiai. Katytė Melisa prašo pagalbos (foto)

2014-10-28
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Kaip neįsitempti ir atsipalaiduoti
Naujienos

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Kaip neįsitempti ir atsipalaiduoti

2013-05-03
Startas banguotas
Aktualu

Startas banguotas, bet pergalingas. Lietuva – Didžioji Britanija

2011-08-31

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?