Now Reading
Kareivių portretai: prieš karą, per jį ir po jo (foto)

Kareivių portretai: prieš karą, per jį ir po jo (foto)

Kareivių portretai: prieš karą

Laikas.lt
Nuotraukos Mymodernmet.com

Fotografas Lalage Snow sugalvojo įamžinti į Afganistaną dislokuotų kareivių nuotraukas. Kad būtų įdomiau jis sukūrė triptikus, vaizduojančius, kaip karas keičia žmogų. Jo nuotraukų ciklas „Mes nesame mirę“ sudarytas iš kareivių nuotraukų prieš karą, per jį ir po jo.

„Kai kurie žmonės mažiau nei per metus iš berniukų tapo vyrais, tą transformaciją leidžia pajusti mano įamžinti triptikai. Kareivių žvilgsnis, kartais gali papasakoti daugiau nei žodžiai“, – sako Kabule įsikūręs fotografas L. Snow.


28 metai

Beje, kiekvienas triptikas yra lydimas karių citatų. Pavyzdžiui, seržantas Alexander McBroom prieš kelionę į Afganistaną sako, kad jis nebijo ten vykti, nes tai yra jo darbas, būdamas ten prasitaria, kad šis periodas yra tarsi dūris peiliu į akį, o grįžęs atsimena nuolatinę baimę būti susprogdintam.

L.Snow savo fotografijomis siekė ne tik pagerbti kovojančiuosius, bet ir parodyti pasauliui, kaip karas paveikia žmonių psichiką. „Buvau karo lauke ketverius metus, mačiau kas vyksta su žmonėmis. Iš ten niekas neparvyksta toks, koks išvažiavo. Man tai buvo svarbu parodyti pasauliui“, – sako fotografas. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


21 metai

Šie triptikai yra ir balsas, skelbiantis taiką: „Mes nesame mirę“ galima suprasti, kaip „išklausykite mūsų, liaukitės kariavę“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top