Now Reading
„Talentų banke“ – juvelyrė Eglė ir jos kontrastingi papuošalai (foto)

„Talentų banke“ – juvelyrė Eglė ir jos kontrastingi papuošalai (foto)

„Talentų banke“ –  juvelyrė Eglė ir jos kontrastingi papuošalai (foto)

Laikas.lt

Džiaugiamės „Talentų banke“ pristatydami dar vieną atrastą lobį. Tai – įvairiais talentais apdovanota tekstilininkė ir juvelyrė Eglė Vengalytė de Meulenaer, pasaulį puošianti savo kontrastingais kūriniais.

Prieš keletą metų baigusi tekstilės magistrantūros studijas Vilniaus Dailės Akademijoje ir sėkmingai besidarbavusi šioje srityje, mergina šiuo metu tekstilei skelbia pertrauką – tik retkarčiais išsiunčia savo ankstesnius darbus dalyvauti parodose. Visgi kurti Eglė nesustojo: jau trečius metus darbuojasi  toje pačioje juvelyrikos dirbtuvėlėje ir sakosi jaučianti, kaip viskas įgauna pagreitį.

„Dar besimokydama tekstilės, lankiau juvelyrikos amato kursus Darijaus Gerliko studijoje, kurią baigusi įgijau antro laipsnio juvelyro diplomą. Dabar ja ir užsiimu. Tiesa, pasikeitė mano darbo pobūdis: mieliau darau tai, kas man patinka, ir nešu į galerijas, o užsakymų stengiuosi priimti kuo mažiau – taip bandau rasti optimaliausią būdą progresuoti“, – pasakoja mergina, kurios laimėjimų bei dalyvavimų įvairiuose konkursuose sąrašą jau būtų sunku ir išvardinti.

„Man patinka kontrastai. Priešybės dar labiau sustiprina viena kitą. Kūryboje taip pat to nevengiu. Kieta – minkšta, nepermatoma – skaidru, šviesu – tamsu. Kai pavargstu nuo švelnios, minkštos, šiltos tekstilės – imuosi sidabro – kietos medžiagos su pasipriešinimu, su ja galima pakovoti, paprakaituoti, kol ji pagaliau įgauna norimą formą. Didžiausias džiaugsmas, kai pavyksta šias dvi priešybes suderinti viename objekte. Tokia dinamika mane ramina“, – šypsosi šiandieninė „Talentų banko“ herojė.

E.Vengalytės de Meulenaer teigimu, dažniausiai kūrybiniu įkvėpimu tampa patirtys, kurias norisi išspręsti savu būdu: „Žinoma, pirmiausia yra idėja, pirmiausia suformuluoju, ką tuo noriu pasakyti. Be to, tiek ir mazgelių raišiojimas, tiek ir darbas su dilde ar švitriniu popieriumi yra puiki meditacija, sugrįžimas į savo vietą“.

„Laikas.lt“ Eglei linki jau labai greitu metu įgyvendinti savo svajonę – surengti asmeninę juvelyrikos parodą – o jus kviečiame peržvelgti ir įvertinti menininkės darbus! Jų taip pat ieškokite www.eglevengalyte.com, internetinėse parduotuvėse „Jewellery Art Boutique“, „Miutto“ bei sostinėje įsikūrusiose „Argentum“, „Mažojoje galerijoje“ arba „Ramybės galerijoje“ Palangoje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top