Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Įdomu

Alaus pasninkas: 40 parų be kramtomo maisto

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2014-04-08
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Alaus pasninkas: 40 parų be kramtomo maisto

[-[0]-]

Daugeliui krikščionių Gavėnia yra metas, kai susilaikoma nuo malonumą teikiančių dalykų. Kristaus amžiaus sulaukęs interneto svetainių dizaineris iš Toronto (Kanada) Chrisas Schryeris irgi pasninkauja. Tik kiek kitaip. Jis jau nuo kovo 5 d. į burną neima nieko, išskyrus… alų. Ir neims iki pat Šv. Velykų.

Nors alus jam yra mėgstamiausias dalykas pasaulyje, vyriškis įsitikinęs, kad alaus dieta – tikras dvasinis išbandymas.

– Tai ne tik dramatiška, bet ir mažų mažiausiai, nejuokinga, – teigia alaus mėgėjas Chrisas. – Tai – iššūkis, kurį tenka priimti kaskart atėjus metui valgyti. Tiesa, dabar atrodau kur kas sveikesnis, bet žmona prognozuoja, kad po 40-ies alaus dienų atrodysiu it į krantą išmestas išsekęs barzdotas Robinzonas.“

Visą mėnesį Ch. Schryesas į burną neima nė kąsnelio. Jau šešta savaitė vyrukas „papusryčiauja“ buteliu stipraus alaus. Pietums jis susiverčia 650 ml tūrio bokalą. Būna ir „vidudienio alaus pertraukėlė“. Kad išvengtų dehidratacijos, kanadietis nuolat geria natūraliai spaustas sultis ir kitus skaidrius skysčius. Jo taisyklės labai paprastos: „Jokio pieno, jokių „nektarų“, jokių baltymų kokteilių.“ Vyriškis vartoja multivitaminus, o jo sveikatos būklę nuolat stebi šeimos gydytojas.

Alus Chrisui – gyvenimo aistra, hobis ir papildomas darbas.

Jis administruoja alui dedikuotą interneto svetainę “TorontoBeerBlog.com”, kur periodiškai publikuoja įvairių alaus produktų apžvalgas. Tinklalapis netruko išpopuliarėti paskelbus apie alaus pasninko pradžią. Jo autorius teigia sulaukiąs daug socialiniuose tinkluose bendraujančių žmonių žinučių. Torontietis su jais dalijasi alaus dietos įspūdžiais.

Dažniausiai Chrisas sotinasi „Doppelbock“ tipo (stipresnė ir tamsesnė alaus „Bavarian Bockbier“ atmaina) alumi iš specialių 100 litrų tūrio atsargų, kurias jam parūpino Toronto alaus darykla „Amsterdam Brewing Co“. Tai – šviesus vokiškas alus, kuris priskiriamas stipriausiems šviesiems alums pasaulyje. Jose esančių maistinių medžiagų pakanka Chriso gyvybės palaikymui. Jo teigimu, alaus skonis yra „salsvo salyklo, karamelės, biskvito ir avižų“. „Doppelbock“ tipo aluje mažai baltymų, visai nėra riebalų. Alus vyriškiui per parą parūpina apie 2  000 kalorijų.

Praėjusį pirmadienį Chrisas savo tinklaraštyje paskelbė pasiekęs 40-ies parų alaus pasninko pusiaukelę.

„Nors, rodos, įveiktas nemenkas gabaliukas kelio, bet atrodo, kad viskas dar tik prasidėjo“, – rašo alaus mėgėjas.

Vis dėlto, jei Chrisas sumanytų alaus pasninką pratęsti, tokia dieta gali baigtis mirtimi. Skausmingus nuolatinius alkio spazmus gali pradėti lydėti ypatingas psichinis nuovargis, gali prasidėti odos žvynelinė ir nuolat purtyti šaltis. Galiausiai ateitų ir mirtis.

Įdomu tai, kad alaus dietos yra pamiršta pasninkavimo tradicija. Legendos byloja, kad XVII a. pradžioje tokių skysčio dietų (gerdami beveik vien „Doppelbock“ tipo alų) laikydavosi Bavarijos vienuoliai. O vienu laikotarpiu vienuoliai pradėjo baimintis, kad šis alus pasninkui yra pernelyg maistingas ir prašmatnus, tad nusiuntė statinaitę popiežiui į Vatikaną, kad sulauktų tokio pasninko palaiminimo. Kol statinaitė pasiekė Romą, alus surūgo, tad popiežius palaimino tokį Bavarijos vienuolių apsisprendimą.

Alaus pasninką prieš kelerius metus išbandė ir kitas alaus mėgėjas, tinklaraštininkas iš Ajovos (JAV) J. Wilsonas. Jis irgi buvo nusprendęs atgaivinti šimtmečių senumo tradiciją. Amerikietis per Gavėnią taip pat atsisakė kramtomo maisto ir buvo gyvas vien alumi. Jis savo tikslą pasiekė, tačiau dieta smarkiai išsekino eksperimentatoriaus organizmą. Apie tai jis rašė tinklaraštyje, po dvejų metų išleido knygą. Ir prisiekė, kad daugiau taip niekada nebepasninkautų. Chrisas J. Wilsono patirtį puikiai žinojo, tačiau panoro alaus Gavėnios dietą išbandyti pats.

Tiesa, J. Wilsonas stiprinosi tik alumi ir vandeniu. Chrisas „badauja“ kiek kitaip: kartais pusryčiams geria stipriai saldintą arbatą, per dieną išgeria tris pintas skiestų natūralių sulčių, pintą vandens ir porciją multivitaminų per pietus, dar sulčių pavakariams ir labai saldžios kavos vakarienei. Naktipiečiams – karšta žolelių arbata. Ir, žinoma, alus – 3-4 kartus per dieną.

Iki finišo liko pora savaičių.


Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:alusbadavimasdietapasninkas

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kokiais orais užbaigsime spalį?
Aktualu

Kokiais orais užbaigsime spalį?

2013-10-28
Siaubo filme „Išvarymas“ rodoma lėlė Annabelle – vienas kraupiausių žaislų istorijoje
Įdomu

Siaubo filme „Išvarymas“ rodoma lėlė Annabelle – vienas kraupiausių žaislų istorijoje

2013-08-22
Jautru: nuotraukose užfiksuota mirštančios mylinčios mamos istorija (foto)
Įdomu

Jautru: nuotraukose užfiksuota mirštančios mylinčios mamos istorija (foto)

2014-03-05
Kasdienybė be cenzūros – šokiruojančios fotografijos (Foto
Įdomu

Kasdienybė be cenzūros – šokiruojančios fotografijos (Foto, video)

2011-03-02

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?