Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios naujienos
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Vasariškas vynas

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2010-07-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vasariškas vynas

Atėjus karštajam vasaros sezonui nesinori vartoti stipriųjų alkoholinių gėrimų. Norite atsigaivinti ir paskanauti ko nors lengvo? Siūlome išmėginti, vasarišku laikomą, rožinį vyną, kuris puikiai tiks pietų stalui, piknikui ar romantiškam vakarui dviese.

Kodėl rožinis?

Turbūt pastebėjote, jog atėjus vasarai keičiasi mūsų mitybos įpročiai. Šiuo metų laiku dažnausiai renkamės lengvesnį maistą nei įprastai: grilyje kepta mėsa ar žuvis, šaltos sriubos, vaisiai ir daržovės.

Vasarą, prie tokio maisto, vyndariai ir vyno žinovai rekomenduoja gerti rožinį vyną. Gaivumu, raudonųjų vaisių, uogų ir netgi rūgštokų saldainių aromatu pasižymintis vynas puikiai numalšins troškulį karštą vasaros dieną. Rožinis vynas patiekiamas vėsus, tačiau neatšaldytas. Geriausias būdas jį atvėsinti – įdėti butelį į kibirėlį su šaltu vandeniu. Tik nelaikykite rožinio vyno kibirėlyje su ledukais: perdaug atšaldytas rožinis vynas praranda aromatą.

Nors rožinis vynas yra labai lengvas ir vilioja savo gaivumu, visgi, nepamirškite, kad tai yra alkoholinis gėrimas ir jį reikėtų vartoti saikingai.

Vynas, neskirtas ilgam laikymui

Rožinis vynas nėra gerai brandinamas. Raudonieji ir baltieji vynai gali būti metų metus laikomi vyno rūsiuose, o štai rožinį – rekomenduojama kuo greičiau išgerti, nes jis labai gretai oksiduojasi. Tik kai kurias rožinio vyno rūšis galima laikyti šiek tiek ilgiau (iki dviejų metų).

Rožinio vyno degustacija

Pagrindiniai Prancūzijos rožinio vyno gamintojų regionai – Provansas, Luara ir Bordo. Taip pat, vienais geriausių yra laikomi Ispanijos, Italijos ir Magrebo šalių rožiniai vynai.

Rožinis vynas labai tiks prie grilyje keptos mėsos ir žuvies patiekalų ar šaltų jų užkandžių, šviežių, žalių daržovių, vaisių ir moliuskų. Tinkamiausia šio vyno patiekimo temperatūra 10-12°C. Aperityvui rinkitės putojantį rožinį vyną, pavyzdžiui, prancūziškąjį „Crémant de Loire“ ar „Saumur brut 1811“.

Skanaukite, atsigaivinkite ir mėgaukitės!

Parengė Renata Lazickaitė

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Eglė Balčiūnaitė tikisi papulti į geriausių šešetuką Europos Čempionate
Aktualu

Eglė Balčiūnaitė tikisi papulti į geriausių šešetuką Europos Čempionate

2011-02-28
Milane kyla pirmasis pasaulyje vertikalus miškas (Foto
Menas

Milane kyla pirmasis pasaulyje vertikalus miškas (Foto, video)

2011-11-10
Kaip vakar britai šventė Dieną be kelnių (foto)
Įdomu

Kaip vakar britai šventė Dieną be kelnių (foto)

2013-01-14
Sakote „ne“ seksui per pirmą pasimatymą?
Įdomu

Sakote „ne“ seksui per pirmą pasimatymą?

2013-08-19

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?