Now Reading
KP: Apie Elę

KP: Apie Elę

KP: Apie Elę

Neseniai su žmona išsiskyręs Ahmadas grįžta į gimtąjį Teheraną iš Vokietijos. Studijų draugai įkalbina jį visą savaitgalį kartu pramogauti prie Kaspijos jūros. Į išvyką pakviečiama ir Elė – patraukli mokytoja. Tik vėliau paaiškėja Ahmado kursiokės Sepidos kėslai – Elė buvo pakviesta tam, kad susipažintų su Ahmadu.

Kai tik draugai pradeda apsiprasti su nepažįstamąja ir situacija, atsitinka baisus dalykas – prapuola Elė. Jos dingimas įtraukia bičiulius į diskusijų virtinę apie moterį ir jos elgesį, kuris privedė prie tokios situacijos. Istorija ima suktis apie Irano viduriniąją klasę, vis labiau atskleisdama, kaip nuolaidžiavimas ir tradicijos gali suvaržyti žmones. Net ir tuos, kurie save apgaudinėja, manydami, kad nepasiduoda tokiems dalykams.

Režisierius / Director Asghar Farhadi
Scenarijaus autorius / Screenplay Asghar Farhadi
Aktoriai / Cast Golshifteh Farahani, Taraneh Alidousti, Mani Haghighi, Merila Zarei, Peyman Moadi, Shahab Hosseini
Operatorius / Cinematographer Hossein Djafarian
Dialogai / Dialogues Persų, vokiečių / Pesian, German
Subtitrai / Subtitles Lietuvių, anglų / Lithuanian, English A

sghar Farhadi gimė 1972 m. Irane, baigė kino ir teatro režisūrą Teherano universitete. Pirmuosius eksperimentinius filmus kūrė 8mm ir 16mm juostose, po to pradėjo rašyti scenarijus, režisavo Irane populiarų TV serialą „Miesto istorija” ir debiutavo vaidybiniame kine su „Šokiai dulkėse”. Jo ketvirtasis filmas „Fejerverkai” triumfavo 2006 m. Čikagos kino festivalyje. Drama „Apie Elę” buvo apdovanota už geriausią režisūrą Berlyno kino festivalyje 2009m.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top