Search Results for: "šampanas"

Pieno šampanas

Pieno šampanas

Vandenį užvirinti ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Į nerūdijančio plieno indą supilti vandenį, kambario temperatūros išrūgas ir cukrų. Maišyti, kol cukrus ištirps.
Mieles sutrupinti ir suberti į vandens ir išrūgų mišinį. Mielėms pradėjus kilti indą uždengti ir palaikyti apie 10-12 valandų.

Juozo Statkevičiaus dūzgės klube: šampanas

Juozo Statkevičiaus dūzgės klube: šampanas, draugai ir aplodismentai (video)

Po įspūdingo, metų renginiu vadinamo, Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatymo visi dizainerio bičiuliai, svečiai ir gerbėjai buvo pakviesti linksmintis į stilingą vakarėlį.

Savaitgalio receptas. Pieno šampanas

Savaitgalio receptas. Pieno šampanas

Savaitgalio receptui siūlome kai ką išties pikantiško ir negirdėto. Iškart įspėjame, kad šį ypatingą šampaną galėsite paragauti tik kitą dieną. Jūsų dėmesiui – pieno šampano receptas.

Šampanas: ar derinti jį su maistu?

Šampanas: ar derinti jį su maistu?

Jeigu mėgstate prancūzišką virtuvę ir šampaną – siūlome jums dalele jos perkelti ir ant savo namų stalo. Šiame straipsnyje rasite patarimų, kaip geriausiai derinti šampaną ir maistą.

Darykime taip, kaip daro prancūzai: valdydami turėkime ir taurę tikro šampano. Skamba neblogai, tačiau prie kokio maisto galima derinti šampaną?

Šis straipsnis puikiai tiks planuojant artėjančias didžiąsias metų šventes, šeimos susibūrimus, vestuves ar tiesiog smagų vakarą su draugais. Juk kartais taip norisi burnoje pajusti šampano skonį ir švelnius burbuliukus.

Tada iš karto iškyla klausimas – ar šampanas dera su maistu? Prancūzai Jums nedvejodami atsakys „Taip, dera!“ Lietuvoje žmonės šampaną daugiau geria vieną, atšaldytą arba kaip aperityvą. Tačiau prancūzai yra pamėgę šampanu užsigerti valgant.

Žinoma, norint suderinti, svarbu atidžiai rinktis maistą. Pagrindinė taisyklė: viską vartokite subtiliai, supraskite šampaną kaip prieskonį, o ne kaip alkoholį. Būtina žinoti, kad su šampanu nevalia maišyti itin riebaus ar aštraus maisto.

Pietaujantiems siūlome pabandyti šampaną derinti su žuvimi ar kitu jūros gerybių maistu, patiektu sviesto padažuose (su šviežios citrinos lašeliu). Tam labiausiai tiks Chardonnay vynuogių šampanas. Taip pat, puikus derinys bus su sušiu, grybais ir neriebia vištiena.

Saldumynų mėgėjai turėtų išbandyti šampaną su įvairiausių rūšių pudingais (žinoma, tikrais, o ne per kelias minutes padarytais iš „pakelio“). Prieš ragaudami, nepamirškite į šampano stiklinę įmesti šaldytų vaisių – ypač braškių.

Na, o iš užkandžių rinkitės sūrį. Įvairiausių rūšių sūris bus gardžiausias užgeriamas šampanu.

Jeigu nerandate gero šampano paprastoje parduotuvėje, imkite tą, kurį mėgstate. Hennessy teigia, kad svarbiausia – žmogui turi būti skanu.

Aišku, žiemą gal ir nelabai norėsis tokios atgaivos, tačiau vasarą nepamirškite eksperimentuoti, o jeigu nuvyksite į Prancūziją – būtinai parsivežkite aukščiausios klasės šampano.

10 taisyklių pirmam bučiniui su nauju partneriu

10 taisyklių pirmam bučiniui su nauju partneriu

Bučiniu galima prisipažinti meilėje, suteikti partneriui palaimą, įžiebti aistrą arba pradėti intriguojantį seksualinį žaidimą. Kiekvienas žmogus bučinį suvokia savaip. Todėl universalių patarimų nėra. Ir vis dėlto tam tikrų taisyklių pirmą kartą bučiuojantis su nauju partneriu paisyti verta!

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Norite ypač romatiško vakaro dviems, bet nežinote ką padaryti tokio unikalaus ir nepakartojamo, kad mylimasis liktų nuoširdžiai susižavėjęs? Jaudinatės, kad tikrai tobulo vakaro neištvers jūsų kišenė ir nuolat žadate palaukti tam tinkamos progos? O gal baiminatės, kad kažkas nepavyks ir jausitės kvailai? Amžini pažadai, atsikalbinėjimai, nukėlimai… Pateikiame jums keletą naudingų patarimų kaip susikurti ypatigai romantišką vakarą be jokios progos.

Garsenybės gardžiavosi mėsainiais ir... šampanu (foto)

Garsenybės gardžiavosi mėsainiais ir… šampanu (foto)

Sostinėje įsikūrusio gurmaniškų mėsainių restorano „Le Butcher“ įkūrėjai meta iššūkį burgerių mėgėjams ir vietoj tradicinio gėrimo – alaus – šalia siūlo rinktis… tikrą šampaną! Pirmieji šiai gurmaniškai avantiūrai šventės „Burgers&Bubbles“ („Mėsainiai&Burbuliukai“) metu neatsispyrė šalyje žinomi žmonės.

5 šampano gamybos paslaptys ir mitai

5 šampano gamybos paslaptys ir mitai

Ką verta žinoti prieš pripildant taures šampano ar putojančio vyno? Ką bendro turi šampanas ir kreida? Ar tikrai šampano „pusbrolis“ putojantis vynas – mažiau rafinuoto skonio gėrimas?

„Velnio akmens“ atlikėjų reikalavimai: nuo guminių „Haribo“ meškiukų iki tikro karsto

„Velnio akmens“ atlikėjų reikalavimai: nuo guminių „Haribo“ meškiukų iki tikro karsto

Liepos 17-20 d. Anykščiuose vyksiančio alternatyvios muzikos festivalio „Velnio akmuo“ dalyviai vėl stebina organizatorius savo neįprastais reikalavimais. Praėjusiais metais viena grupė pasirodymui užsakė keliasdešimt litrų jaučio kraujo, o šiemet vieni pagrindinių atlikėjų „Turbowolf“ planuojamam šou reikalauja parūpinti… karstą. Grupė akcentuoja, kad karstas turi būti tikras, ir tai yra svarbi jų pasirodymo detalė, todėl organizatoriams tenka sukti galvas, kur karstą įsigyti, o dar geriau – išsinuomoti.

Faktų pusryčiai. Keisčiausios bei juokingiausios Naujųjų metų sutikimo tradicijos

Faktų pusryčiai. Keisčiausios bei juokingiausios Naujųjų metų sutikimo tradicijos

Sveikindami visus „Laikas.lt“ skaitytojus su trankiai atėjusiais 2014-aisiais, šiandien „Faktų pusryčiuose“ pristatome keisčiausias bei juokingiausias įvairių pasaulio šalių Naujųjų metų sutikimo tradicijas, apie kurias greičiausiai dar negirdėjote. Šampanas ir fejerverkai gali slėptis!