Laikas.lt
Savaitgalio receptui siūlome kai ką išties pikantiško ir negirdėto. Iškart įspėjame, kad šį ypatingą šampaną galėsite paragauti tik kitą dieną. Jūsų dėmesiui – pieno šampano receptas.
Ingredientai:
3 l virinto vandens
2 l lieso pieno išrūgų
21 g šviežių mielių
375 g rudojo cukraus
15-20 razinų
Kaip gaminti:
vandenį užvirinti ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Į nerūdijančio plieno indą supilti vandenį, kambario temperatūros išrūgas ir cukrų. Maišyti, kol cukrus ištirps.
Mieles sutrupinti ir suberti į vandens ir išrūgų mišinį. Mielėms pradėjus kilti indą uždengti ir palaikyti apie 10-12 valandų.
Nugriebti susidariusias tamsias putas. Perkošti gautą skystį per filtrą ar audinį, suberti razinas ir supilstyti į buteliukus.