Search Results for: "citrina"
Jums reikės: 4 stiklinių karšto (virinto) vandens 10 pakelių juodos arbatos 2 citrinų 1 valgomojo šaukšto migdolų ekstrakto 2 valgomųjų…
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių C. Karščiui atsparų indą ištepkite aliejumi. Džiovintus rozmarinus išmašykite su citrinos sultimis. Viščiuką nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu, nusausinkite, iš vidaus ir išorės ištrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis, maišytomis su rozmarinais, apdėkite šonines riekelėmis, apriškite medvilniniu siūlu ir kepkite apie 70 minučių.
Citrinos sultis sumaišyti su aliejumi, rozmarinu, druska, pipirais, ir užpilti ant vištienos. 4 valandas laikyti šaldytuve, kelis kartus apversti, kad įsigertu. Likusį alieju pakaitinti didelėje keptuvėje ir vištieną apkepti iš abiejų pusių. Paskui ištirpinti 200 ml vandenyje vištienos sultinį ir supilti ant vištienos. Kepti 25 min. orkaitėje, 200 laipsnių temperatūroje.
Siekdami būti sveiki ir gražūs dažnai griebiamės brangiausių medikamentų ir priemonių, tačiau nepelnytai pamirštame visai šalia esančią natūraliai pagalbą teikiančias priemones, kaip šiuo atveju: citrina.
Citrina – naudingas ir daugelio iš mūsų mėgstamas vaisius. Ar žinote, kokiomis savybėmis jis pasižymi?
Pasirodo, saulėtą ir karštą vasaros dieną su citrinomis reikėtų elgtis itin apdairiai. Citrinos ne tokios jau nekaltos, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Dvi Norvegijoje gyvenančios 7 m. mergaitės Fredrikė (Fredrikke) ir Selma per citrinas rankas nusvilo tiesiogine prasme.
Be abejonės, daugelis sutinkame, kad vaikai – gražūs ir mieli. Visgi pora fotografų įrodė, jog jie dar mielesni, kuomet… pirmąjį kartą ragauja citriną! Menininkai April Maciborka ir Davidas Wile sukūrė nuotraukų seriją, pavadinimu, „Pucker“, kurioje įamžino pirmąją mažylių pažintį su šiuo rūgščiu vaisiumi bei įamžino jų reakcijas. O jos labai įvairios…
Jums reikės: 1 kg triušienos pusė stiklinės alyvų aliejaus 1 citrina 1 poras 1 morka 500 g pomidorų kmynų raudonųjų…
Miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų sudėti į indą ir išmaišyti. Aliejų, kiaušinius, citrinos sultis ir vanilinį cukrų supilti į kitą ir gerai išplakti. Paskui vieno ir kito indo turinius sumaišyti kartu. Galima ir viską viename inde maišyti, bet vis tiek pirmiausia reikėtų aliejų, kiaušinius, citrinos sultis ir vanilinį cukrų išplakti. Paragauti tešlą, ar netrūksta cukraus. Man dažniausiai trūksta, tai dar stiklinę papildomai visada įdedu. Na, ir galiausiai, skardą ištepti sviestu, sudėti tešlą ir šauti į įkaitintą (180 laipsnių) orkaitę. Kepti kažkur apie valandą. Iškeptas pyragas būna gražios geltonos spalvos ir labai skaniai kvepia citrinomis.