Now Reading
Viščiukas su šonine ir citrina

Viščiukas su šonine ir citrina

Viščiukas su šonine ir citrina

Ingredientai:

viščiukas, 1 kg
rūkyta šoninė, 10 riekelių
citrinų sultys, 2 šaukštai
citrinos, 1 vnt
aliejus, 1 šaukštas
džiovinti rozmarinai, 0,5 šaukštelio
šviežias rozmarinas, 2 šakelės
juodosios alyvuogės, 4 šaukštai
druska ir pipirai

Kaip gaminti:

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių C. Karščiui atsparų indą ištepkite aliejumi. Džiovintus rozmarinus išmašykite su citrinos sultimis. Viščiuką nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu, nusausinkite, iš vidaus ir išorės ištrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis, maišytomis su rozmarinais, apdėkite šonines riekelėmis, apriškite medvilniniu siūlu ir kepkite apie 70 minučių. Po 50 minučių sudėkite alyvuoges.Nuo iškepto viščiuko atsargiai nuvyniokite siūlą. Mėsą kartu su plonais griežinėliais pjaustyta citrina dėkite į pusdubenį ir puoškite šviežio rozmarino šakelėmis. Tiekite su bulvių koše ir salotų arba šviežių agurkų mišrainėmis.

Skanaus!

 


Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt