Ingredientai:
viščiukas, 1 kg
rūkyta šoninė, 10 riekelių
citrinų sultys, 2 šaukštai
citrinos, 1 vnt
aliejus, 1 šaukštas
džiovinti rozmarinai, 0,5 šaukštelio
šviežias rozmarinas, 2 šakelės
juodosios alyvuogės, 4 šaukštai
druska ir pipirai
Kaip gaminti:
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių C. Karščiui atsparų indą ištepkite aliejumi. Džiovintus rozmarinus išmašykite su citrinos sultimis. Viščiuką nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu, nusausinkite, iš vidaus ir išorės ištrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis, maišytomis su rozmarinais, apdėkite šonines riekelėmis, apriškite medvilniniu siūlu ir kepkite apie 70 minučių. Po 50 minučių sudėkite alyvuoges.Nuo iškepto viščiuko atsargiai nuvyniokite siūlą. Mėsą kartu su plonais griežinėliais pjaustyta citrina dėkite į pusdubenį ir puoškite šviežio rozmarino šakelėmis. Tiekite su bulvių koše ir salotų arba šviežių agurkų mišrainėmis.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!