Search Results for: "degtinė"
Gerti degtinės nerekomenduojame, tačiau pasitelkti ją į pagalbą buityje tikrai galite – ji atstoja daugybę priemonių ir tinka pačioms įvairiausioms reikmėms. Siūlome susipažinti su 20 neįprastų (tačiau naudingų žinoti) jos panaudojimo būdų.
Baltarusijos mokslų akademijos maisto produktų mokslinio praktinio centro specialistai pristatė degtinę „su sumažintu toksiniu efektu”.
Jau šį šeštadienį, lapkričio 5-ąją, Vilniaus „Forum Palace“ rūmus apims triukšmingas siautulys. Į Lietuvą atvyksta skandalinga, tačiau dėl to tik dar labiau mėgiama, Rusijos grupė „Leningrad“ su charizmatiškuoju Sergeju Šnurovu-Šnuru priešaky.
Rež. Jerzy Sladkowski (Švedija, 2010, orig. k., liet. subt., 1.30) Valentina gyvena mažame Rusijos kaimelyje. Moteris viena augina sūnų ir…
Degtinė dar ankstyvaisiais amžiais buvo žinoma ir plačiai naudojama, tai yra vienas populiariausių spiritinių gėrimų Šiaurės ir Rytų Europoje. Maišant su įvairiausiais kitais gėrimais galima išgauti daugybę alkoholinio gėrimo receptų.
Tačiau be svaigiųjų gėrimų specializacijos, vodka yra naudojama ir medicinoje bei buityje. Žinoma, juk vodka yra efektyvi ir mažiau toksiška priemonė, kuri gali pasitarnauti daugeliu atvejų:
Degtinė – nuodingosios gebenės priešas
Šis gėrimas puikiai jums pagelbės, jei iškylos metu netyčia prisiliesite prie nuodingosios gebenės augalo ir ši jus išbers. Patepkite juo išbėrimus ir šie kaipmat pranyks.
Degtinė kaip skalbinių gaiviklis
Įpilkite kelis lašus skalaudami ir padžiaukite gerai išvėdintoje patalpoje. Degtinė užmuša bakterijas, kurios sukelia kvapą.
Degtinė kaip blizgių paviršių valiklis
Degtinė puikiai tinka stikliniams ir porcelianiniams paviršiams valyti. Tiesiog sudrėkinkite skudurėlį ir pamatysite, kaip lengvais judesiais valant jūsų paviršiai taps bizgūs.
Degtinė prailgina gėlių žydėjimą
Yra toks pasakymas, kad degtinė – sujungia žmones, kad degtinė padeda išlaikyti meilę… Šito patvirtinti negalime, tačiau, kad meilės simbolį – gėles išlaikyti ilgiau galime, tai faktas. Įpilkite į vazą du šaukštelius šio gėrimo ir patys tuo įsitikinsite.
Degtinė kaip nepageidaujamų vabzdžių naikintoja
Ar žinojote, kad degtinė gali būti puiki priemonė naikinant erzinančius vabžius? Įsipilkite į purškiamą indelį šio gėrimo ir papurkškite probleminėse vietose. Patys tuo įsitikinsite.
Nuramina medūzos įgėlimą
Nors medūzos – žavingi jūros sutvėrimai, tačiau draugiškumu nepasižymi. Jei įgėlė medūza, nedelsdami patepkite tą vietą degtine ir kaipmat numalšins skausmą.
Degtinė kaip plaukų grožio priemonė
Norite stiprių žvilgančių plaukų? Yra teorija, jog degtinė gali būti net geriau nei šapmūnas. Dėl to negarantuojame, tačiau patariame: jei įlašinsite kelis lašus vodkos į šampūno indelį, skirtumą galėsite pamatyti, plaukai bus kur kas labiau žvilgantys ir tvirtesni.
Degtinė kaip vaistas nuo dantų skausmo
Jei skauda dantį, pirmiausia eikite pas dantų gydytoją, tačiau laikinai gali padėti ir degtinė. Pamirkykite vatos gabalėlį ir uždėkite ant skaudančio danties. Turėtų apraminti skausmą.
Atšaldykite užvirintą pieną. Ištrinkite trynius su cukrumi ir į šią masę suberkite vanilinį cukrų. Visą gautą masę sumaišykite su pienu ir supilti spiritą arba degtinę. Iškarto gerti negalėsite, reikia palaikyti parą.
avienos minkštimą supjaustyti gan dideliais gabalais, o kurdiuko lašinius — plonomis riekelėmis. Pamarinuoti mėsą ir lašinius moliniame ar emaliuotame inde, užbarsčius druska, maltais raudonaisiais pipirais, smulkiai sukapotu svogūnu, džiovintais prieskoniniais žalumynais ir apšlaksčius vyno actu ar atskiesta citrinų rūgštimi, taip pat įpylus stikliuką konjako ar degtinės. Viską išmaišyti ir šaltoje vietoje palaikyti 6—7 valandas.
šviežiai spaustas citrinų sultis perkošti, supilti miltinį cukrų ir maišyti, kol ištirps. Supilti sirupą ir degtinę. Į aukštas stiklines įdeti 3 ledo kubelius ir cirtinos žievelę, supilti degtinės ir vaisių sulčių mišinį.
Patiekti su šiaudeliu.
Jums reikės:
Įvairiausių vaisių: ananasų, vynuogių, bananų, obuolių,
apelsinų, braškių
Apelsinų sulčių
Juodųjų serbentų degtinės
Vyšnių sirupo
Rudojo cukraus
Kaip gaminti:
Supjaustytus vaisius užpilkite apelsinų sultimis ir degtine. Pastarosios reikėtų pilti mažiau, jei norisi silpnesnio punšo, ir daugiau, jei norisi stipresnio. Kol vaisiai brinksta, stiklinių briauneles sudrėkinkite vyšnių sirupe ir įspausti į cukrų, kad gražiai apliptų. Į punšą įmeskite keletą ledukų ir išpilstykite į stiklines, papuoštas pjaustytais vaisiais ar kokteilių vyšnaitėmis.
Skanaus!
Citrinas nulupkite, užpilkite alkoholiu ir laikykite 48 h. Pieną išplakite su cukrumi ir vanilinu, sumaišykite su citrinine degtine. Supilstykite į taures.