Search Results for: "receptai iš moliūgų"

Moliūgų pyragas su šokolado gabaliukais

Moliūgų pyragas su šokolado gabaliukais

Moliūgą nulupti, išimti sėklas ir sutarkuoti smulkia tarka (arba supjausčius gabalėliais, susmulkinti blenderiu). Į indą pilti šią susmulkintą masę, cukrų, aliejų, įmušti , berti cinamoną, vanilinį cukrų dėti grietinę ir sodą (nugesintą actu). Gerai išmaišyti. Šokoladą supjaustyti gabalėliais ir berti į tešlą. Pilti miltus, kad tešla būtų tiršta. Viską gerai išmaišius pilti į skardą išklotą popieriumi. Kepti apie 30 min.

Apkepas su moliūgu

Apkepas su moliūgu

Moliūgą, supjaustytą kubeliais, kartu su susmulkintais svogūnais ir česnakais apkepkite. Maltą mėsą sumaišykite su kiaušiniu, padažu, žalumynais, prieskoniais ir apkeptu moliūgu. Gautą masę sukrėskite į riebalais išteptą skardą ir kepkite 180 laipsnių C temperatūros orkaitėje 20-30 minučių. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.

Moliūgų

Moliūgų, morkų ir pupelių sriuba

Per naktį mirkytas išvirkite nesūdytame vandenyje. Kai išvirs, nupilkite vandenį ir pasūdykite, išmaišykite. Morkas griežinėliais, moliūgus – kubeliais. Svogūną griežinėliais, sudėkite į dideliame puode įkaitintą sviestą ir troškinkite 3-4 minutes. Suberkite morkas, moliūgus ir troškinkite dar apie 3 minutes. Daržoves užpilkite sultiniu ir uždengę virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol morkos ir moliūgai sumikštės. Sriubą išpilkite pro sietelį (samtį daržovių palikite), pasūdykite, įberkite pipirų ir išmaišykite. Tyrę supilkite į puodą, suberkite virtas ir šiek tiek pakaitinkite. Sriubą išpilstykite į lėkštes, dėkite po šaukštą likusių daržovių, papuoškite petražolių lapeliais.

Kokosų pienas - sveikatai ir originaliems patiekalams (receptai)

Kokosų pienas – sveikatai ir originaliems patiekalams (receptai)

Dar visai neseniai kokosų pienas parduotuvių lentynose visiems atrodė egzotika – prabangos dalykas, kuris neaišku, kam skirtas ir kur bei kaip naudojamas. Šiuolaikinės šeimininkės jau gali drąsiai eksperimentuoti virtuvėje su netradiciniais produktais, išgaudamos vis naujus patiekalų derinius. Kartais užtenka vieno ingrediento, kad dienos meniu būtų kitoks nei įprastai – jo didenybė kokosų pienas.

Rudens karalienės – daržovės. Ką pasigaminti? (+receptai)

Rudens karalienės – daržovės. Ką pasigaminti? (+receptai)

Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet ir sočiau pavalgyti. O, kad maistas nesukeltų „tingulio“ , o atvirkščiai – skatintų veikti, rinkitės lengvesnius daržovių patiekalus. Tad ką gi pasigaminti šaltą rudenį?

Valgomos laukinės gėlės ir augalai (receptai)

Valgomos laukinės gėlės ir augalai (receptai)

Dažnai grožimės žaliuojančiomis pievomis ir siūbuojančiais miškais, tačiau nepatingėkime ir pasilenkus nusiskinti vieną ar kitą lapelį bei žiedą – jie puikiai tinka maistui, gerina sveikatą ir padeda kovoti su daugeliu ligų.

Savaitgalio receptas. Moliūgų sriuba su voveraitėmis

Savaitgalio receptas. Moliūgų sriuba su voveraitėmis

Helovino atributas – moliūgas, iš kurio galima pagaminti ne tik gražius ir baisius Helovino atributus, bet ir išvirti skanią sriubą po švenčių. Supjaustykite moliūgą ir išskobkite sėklas. Nuluptą minkštimą supjaustykite stambiais gabaliukais. Susmulkinkite svogūną. Moliūgo gabalėlius ir svogūną apkepinkite viename šaukšte įkaitinto aliejaus. Supilkite vermutą ir sultinį, vieną kartą užvirkite ir 20 minučių virkite ant vidutinės ugnies. Viską suplakite plaktuvu. Pagardinkite sriubą druska, pipirais ir apelsinų sultimis. Likusiame aliejuje apkepinkite nuvalytas voveraites. Pabarstykite jas druska ir pipirais. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, įdėkite grietinėlės ir papuoškite voveraitėmis.

Naudingi receptai Helovino gurmanams (Foto)

Naudingi receptai Helovino gurmanams (Foto)

Dauguma žmonių Helovino patiekalai asocijuojasi su cukriniais pirštais, šokoladinėmis išsprogusiomis akimis su sintetiniais dažikliais. Tačiau tai labai nesveika ir neoriginalu. Tad Laikas.lt Jums siūlo pasigaminti sveikus, skanius ir tikrai gąsdinančius patiekalus, kurie privers visus jūsų svečius riktelėti iš siaubo ir iš….gardumo. Tad griebiam prijuostes ir prie puodų!

Moliūginis varškės pyragas

Moliūginis varškės pyragas

Trintus sausainius sumaišyti su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase iškloti torto formos ir . Forma turi būti ištepta sviestu. Kiaušinius iki purumo išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Kreminę varškę išmaišyti su kiek paplakta grietinėle, krakmolu ir sumaišyti su kiaušinių mase. Smulkiai tarkuotą moliūgą pavirti apie 10 min. Į atvėsusius moliūgus įmaišyti ciberžolės ir sumaišyti su varškės mase. ant sausainių. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti apie 45 min. Valgyti gerai atšaldytą.

Mityba ir spuogai: kaip jie susiję?

Mityba ir spuogai: kaip jie susiję?

Visi yra bent viena ausimi girdėję, kad maistas vienaip ar kitaip veikia odos būklę. Ir nors dėl šio reiškinio vis dar verda diskusijos, yra ne vienas realus pavyzdys, kaip pakoreguota mityba padėjo atsikratyti odos problemų.