-1.5 C
Vilnius
Sekmadienis, 15 gruodžio, 2024

Moliūgų pyragas su šokolado gabaliukais

Pasinerti į rudenio skonių harmoniją jums padės pačių pasigamintas moliūgų pyragas su šokolado gabaliukais.

Šiame recepte susipina švelnus moliūgų minkštumas ir tamsaus šokolado sodrumas, suteikiantis pyragui subtilų skonių balansą.

Aromatingas ir drėgnas moliūgų pyragas puikiai tiks kaip desertas vėsiomis rudens dienomis ar ypatingoms progoms.

Lengvai paruošiamas ir neįtikėtinai skanus, šis pyragas taps kiekvieno saldumynų mėgėjo favoritu.

Moliūgų pyragas su šokolado gabaliukais – neatrastas derinys saldumynuose

Moliūgai ir šokoladas – tai neatrastas, bet vis labiau populiarėjantis derinys saldumynuose.

Jis sujungia moliūgų švelnų saldumą ir kremiškumą su sodriu šokolado skoniu. Moliūgai suteikia kepiniams drėgmės ir subtilios tekstūros, o šokoladas prideda intensyvumo ir gilumo.

Kartu jie sukuria unikalias skonio natas, galinčias nustebinti ir sužavėti kiekvieną smaližių, ieškantį naujų skonio potyrių.

Šios daržovės kaip ir cukinijos praturtina pyragus subtiliu, šiek tiek saldžiu skoniu, kuris taipogi puikiai dera su įvairiais prieskoniais, tokiais kaip cinamonas, imbieras ar muskato riešutas.

Taip pat moliūgai yra maistingi – jie aprūpina pyragus vitaminais, mineralais ir skaidulomis, padarydami desertus ne tik skanius, bet ir šiek tiek sveikesnius.

Moliūgų pyragas su šokolado gabaliukais receptas

Moliūgų pyrago su šokolado gabaliukais receptas

Jeigu dar neišmėginote – pats metas sušildyti savo namus gardžiu moliūgų ir šokolado aromatu. Nesudėtingai pagaminamas gardėsis tikrai taps jūsų mėgiamiausiu rudens desertu.

Jums reikės:

  • moliūgo arba cukinijos (450 g)
  • kepiniams skirto šokolado (200 g)
  • cinamono (3 šaukšteliai)
  • miltų (350 g)
  • sodos (1,5 šaukštelio)
  • aliejaus (180 g)
  • kiaušinių (2 vnt.)
  • cukraus (300 g)
  • grietinės (1,5 šaukšto)
  • vanilinio cukraus

Gaminimas:

  1. Moliūgą nulupti, išimti sėklas ir sutarkuoti smulkia tarka (arba supjausčius gabalėliais, susmulkinti blenderiu).
  2. Į indą pilti šią susmulkintą masę, cukrų, aliejų, įmušti kiaušinius, berti cinamoną, vanilinį cukrų dėti grietinę ir sodą (nugesintą actu).
  3. Gerai išmaišyti. Šokoladą supjaustyti gabalėliais ir berti į tešlą.
  4. Į dubenį suberti miltus, kad tešla būtų tiršta.
  5. Viską gerai išmaišius pilti į skardą išklotą popieriumi.
  6. Kepti apie 30 min. 280 laipsnių tempertūroje.

Skanaus!

Redakcija
Redakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Taip pat skaitykite: