Now Reading
Moliūgų, morkų ir pupelių sriuba

Moliūgų, morkų ir pupelių sriuba

Moliūgų

Ingredientai:

pupelės (100 g.)

morkos (800 g.)

moliūgai (500 g.)

svogūnas (1 vnt.)

sviestas (2 šaukštai)

daržovių sultinys (1 l.)

druska, pipirai

Gaminimas:

Per naktį mirkytas išvirkite nesūdytame vandenyje. Kai išvirs, nupilkite vandenį ir pasūdykite, išmaišykite. Morkas griežinėliais, moliūgus – kubeliais. Svogūną griežinėliais, sudėkite į dideliame puode įkaitintą sviestą ir troškinkite 3-4 minutes. Suberkite morkas, moliūgus ir troškinkite dar apie 3 minutes. Daržoves užpilkite sultiniu ir uždengę virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol morkos ir moliūgai sumikštės. Sriubą išpilkite pro sietelį (samtį daržovių palikite), pasūdykite, įberkite pipirų ir išmaišykite. Tyrę supilkite į puodą, suberkite virtas ir šiek tiek pakaitinkite. Sriubą išpilstykite į lėkštes, dėkite po šaukštą likusių daržovių, papuoškite petražolių lapeliais.

Skanaus!


Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt