Ingredientai:
pupelės (100 g.)
morkos (800 g.)
moliūgai (500 g.)
svogūnas (1 vnt.)
sviestas (2 šaukštai)
daržovių sultinys (1 l.)
druska, pipirai
Gaminimas:
Per naktį mirkytas išvirkite nesūdytame vandenyje. Kai išvirs, nupilkite vandenį ir pasūdykite, išmaišykite. Morkas griežinėliais, moliūgus – kubeliais. Svogūną griežinėliais, sudėkite į dideliame puode įkaitintą sviestą ir troškinkite 3-4 minutes. Suberkite morkas, moliūgus ir troškinkite dar apie 3 minutes. Daržoves užpilkite sultiniu ir uždengę virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol morkos ir moliūgai sumikštės. Sriubą išpilkite pro sietelį (samtį daržovių palikite), pasūdykite, įberkite pipirų ir išmaišykite. Tyrę supilkite į puodą, suberkite virtas ir šiek tiek pakaitinkite. Sriubą išpilstykite į lėkštes, dėkite po šaukštą likusių daržovių, papuoškite petražolių lapeliais.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!