Search Results for: "tirpus"
Siūlome namuose pasigaminti tradicinį rytietišką saldumyną – baklava. Riešutai, sluoksniuota tešla ir daug sirupo. Tikrai saldu, tačiau nenusivilsite!
Tešlą bus labai lengva paruošti, jei naudosite mikserį su duonai “minkyti” spiralėmis. Jei tokio neturite, tešlą teks minkyti rankomis. Paruoštą tešlą reikės supjaustyti į vienodo dydžio bandeles. Tai patogiausia daryti aštriu peiliu, bet jei tokio neturite, galite pasinaudoti nedideliu triuku: imkite storą siūlą, pakiškite po tešla, sukryžiuokite siūlo galus ir truktelkite į priešingas puses.
Šokoladą su sviestu ištirpinkite ant garų vonelės. Į ištirpusią masę suberkite cukrų, išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir vėl išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite smulkintus riešutus. Ir dar kartelį išmaišykite.
Tie, kurių pagrindinė darbo priemonė yra kompiuteris, tikriausiai yra patyrę riešo ir plaštakos maudimą ar net skausmą, kai ilgai ir intensyviai tenka spaudyti kompiuterio pelę ir darbuotis klaviatūra.
Dantų dygimo skausmas toli gražu nesibaigia kūdikystėje. Vėlesniame amžiuje pasirodantys protiniai dantys tik retam išdygsta nepastebimai, o daugumai skauda ne tik dantenas, bet ir pakyla kūno temperatūra bei pasireiškia kiti negalavimai. Apie tai, kada ir kodėl rekomenduojama šalinti protinius dantis pasakoja klinikos „Grožio chirurgija“ gydytojas odontologas ortopedas, ortodontas Robertas Kirlys.
Palepinti profesionaliomis grožio ir SPA procedūromis ne tik malonu, bet ir naudinga – tiek kūno grožiui, tiek gerai savijautai. Nors tokiam malonumui ne visada pakanka laiko ar galimybių, atsisakyti grožį puoselėjančių procedūrų tikrai nereikia.
Artėja Helovyno šventė, ypač pamėgta aštraus pojūčių mėgėjų, tų, kurie mėgsta nustebinti ne tik save, bet ir kitus įvairiausiais pokštais, kostiumais, žaidimais, na ir žinoma – Helovyno patiekalais. Kuo nustebinti draugus? Į šį klausimą mums atsako virtuvės šefas Rusalnas Bolgovas, kuris visuomet vadovaujasi nuostata, kad „maistas turi būti apgaulingai paprastas, jaudinamai žavus ir nepriekaištingai sveikas…“.
Nei vienas iš šauktinių šįmet neliks alkanas – jiems paruošti valgiaraščiai pasižymi tokiu kalorijų kiekiu, kuris beveik perpus viršija jaunam vyrui rekomenduojamą dienos normą. Kone kiekvieniems pusryčiams, pietums ir vakarienei kariai valgo mėsą. Jų mitybos racione gausu ne tik košių, riešutų bei daržovių, bet ir baltos duonos, saldintų gėrimų.
Vanduo – mūsų organizmo pagrindas, kurio svarbą itin greit pajaučiame sportuodami ar kepinami saulės. Tiesa, „Kauno maratono klubui“ priklausanti olimpietė ir trenerė Inga Juodeškienė tikina pastebinti, kad pradedantieji sportininkai dažnai suklysta rinkdamiesi tarp daugybės vandens rūšių. Tad kaip teisingai aprūpinti savo organizmą vandeniu ir kokį rinktis?
Artėjant rudeniui pravartu rankinėje turėti lūpų balzamo – pasigaminkite tokį, kuris ne tik skaniai kvepės, bet ir maitins bei apsaugos jūsų lūpas nuo šalčio.