Now Reading
Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu

Ingredientai:

miltai – 500 g,
sausos mielės – 1 pakelis,
druska – 1 šaukštelis,
pienas – 200 ml,
cukrus – 70 g,
sviestas – 80 g,
kiaušiniai – 2.

cukrus – 6 šaukštai,
cinamonas – 3 šaukštai,
ištirpęs sviestas – 2 šaukštai.

Glaistui
cukraus pudra – 100 g,
pienas, apelsinų ar citrinos sultys – 1-2 šaukštai.

Kaip gaminti:

Tešlą bus labai lengva paruošti, jei naudosite mikserį su duonai “minkyti” spiralėmis. Jei tokio neturite, tešlą teks minkyti rankomis. Paruoštą tešlą reikės supjaustyti į vienodo dydžio bandeles. Tai patogiausia daryti aštriu peiliu, bet jei tokio neturite, galite pasinaudoti nedideliu triuku: imkite storą siūlą, pakiškite po tešla, sukryžiuokite siūlo galus ir truktelkite į priešingas puses. 


Persijokite miltus ir suberkite į juos mieles.

Supilkite į puodą pieną, cukrų ir druską, bei sudėkite sviestą. Kaitinkite kol sviestas pradės tirpti ir nuimkite nuo ugnies.

Padarykite miltuose “šulinį” ir supilkite į juos pieną ir įmuškite kiaušinius. Palengva sumaišykite, kol gausis tešlą.

Minkykite tešlą mikseriu arba ant miltais pabarstyto paviršiaus maždaug 5 minutes, kol ji bus vientisa ir elastinga. Įdėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį ir uždengę palikite šiltoje vietoje 45-60 min., kol iškils. Iškilusią tešlą kumštelkite paminkykite dar 1-2 minutes.

Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis ir kiekvieną dalį iškočiokite į kiek plonesnį nei 1 cm stačiakampį. Patepkite stačiakampius ištirpusiu sviestu, sumaišykite cinamoną su cukrumi ir apibarstykite paviršių

Tešlą atsargiai susukite į vyniotinį ir tešlos kraštą sugnybkite, kad suliptų.

Supjaustykite tešlą maždaug 2,5-3 cm storio gabalėliais, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir uždengę palikite šiltoje vietoje 30-45 min., kol iškils.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite 20-25 min., kol bandelės iškils ir gražiai paruduos. Kiek atvėsinkite ir apvarvinkite glaistu.

Skanaus!


Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt