Ingredientai:
miltai – 500 g,
sausos mielės – 1 pakelis,
druska – 1 šaukštelis,
pienas – 200 ml,
cukrus – 70 g,
sviestas – 80 g,
kiaušiniai – 2.
cukrus – 6 šaukštai,
cinamonas – 3 šaukštai,
ištirpęs sviestas – 2 šaukštai.
Glaistui
cukraus pudra – 100 g,
pienas, apelsinų ar citrinos sultys – 1-2 šaukštai.
Kaip gaminti:
Tešlą bus labai lengva paruošti, jei naudosite mikserį su duonai “minkyti” spiralėmis. Jei tokio neturite, tešlą teks minkyti rankomis. Paruoštą tešlą reikės supjaustyti į vienodo dydžio bandeles. Tai patogiausia daryti aštriu peiliu, bet jei tokio neturite, galite pasinaudoti nedideliu triuku: imkite storą siūlą, pakiškite po tešla, sukryžiuokite siūlo galus ir truktelkite į priešingas puses.
Persijokite miltus ir suberkite į juos mieles.
Supilkite į puodą pieną, cukrų ir druską, bei sudėkite sviestą. Kaitinkite kol sviestas pradės tirpti ir nuimkite nuo ugnies.
Padarykite miltuose “šulinį” ir supilkite į juos pieną ir įmuškite kiaušinius. Palengva sumaišykite, kol gausis tešlą.
Minkykite tešlą mikseriu arba ant miltais pabarstyto paviršiaus maždaug 5 minutes, kol ji bus vientisa ir elastinga. Įdėkite tešlą į aliejumi pateptą dubenį ir uždengę palikite šiltoje vietoje 45-60 min., kol iškils. Iškilusią tešlą kumštelkite paminkykite dar 1-2 minutes.
Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis ir kiekvieną dalį iškočiokite į kiek plonesnį nei 1 cm stačiakampį. Patepkite stačiakampius ištirpusiu sviestu, sumaišykite cinamoną su cukrumi ir apibarstykite paviršių
Tešlą atsargiai susukite į vyniotinį ir tešlos kraštą sugnybkite, kad suliptų.
Supjaustykite tešlą maždaug 2,5-3 cm storio gabalėliais, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir uždengę palikite šiltoje vietoje 30-45 min., kol iškils.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite 20-25 min., kol bandelės iškils ir gražiai paruduos. Kiek atvėsinkite ir apvarvinkite glaistu.
Skanaus!
Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!