Now Reading
Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Ingredientai:

Maskarponės sūris – 500 g
Biskvitiniai savoiardi sausainiai
Kiaušinių baltymai – 5 
Kiaušinių tryniai – 4
Cukrus – 5 v. š.
Puodelis stiprios ekspreso kavos
Brendžio/romo/„Bailey‘s“ likeris – 50 g
Juodasis šokoladas – 50 g
Konditerinė kakava

Kaip gaminti:

Kiaušinių trynius ir cukrų gerai išplakite elektriniu plaktuvu, kol masė taps tąsi ir balkšva. Įmaišykite maskarponės sūrį. Standžiai išplakite baltymus. Baltymų masė turi būti tokia standi, jog apvertus dubenį aukštyn kojom neišbėgtų. Atsargiai įmaišykite baltymus į maskarponės sūrio, trynių ir cukraus masę iki vientisos kremo konsistencijos.

Paruoštą espresso kavą sumaišykite su brendžiu/romu. Kiekvieną biskvitinį sausainį 0,5 s merkite į kavą ir dėkite į indą vieną greta kito, kad padengtumėte visą indo dugną sausainių sluoksniu. Sukrėskite pusę paruošto kremo ir atsargiai paskirstykite ant sausainių vienodu, lygiu sluoksniu. Paviršių gausiai pabarstykite tarkuotu šokoladu ir kakava (kakavos galima ir neberti, jei norite, kad desertas nebūtų kartus).

See Also
Bulvių morkų maltinukai

Vėl dėkite sluoksnį kava suvilgytų sausainių ir antrą sluoksnį kremo. Pabarstykite kakava ir likusia puse kiekio tarkuoto šokolado. Desertą mažiausiai 5-6 valandas laikykite šaldytuve, kad skoniai susimaišytų ir susivienytų. Geriausia, jei desertas šaldytuve pabus pernakt.

Receptą atsiuntė Murocka.

Nuotrauka Eglės Aleksandravičiūtės

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top