Receptai

Įdomu

Kinas

Menas

„Senamiesčio lėlių“ paroda-pardavimas

„Senamiesčio lėlių“ paroda-pardavimas

Tai – istorinių lėlių paroda, sukurta vienminčių sąjungos. Tai jaunų ir vyresnės kartos menininkų požiūris į meną ir gyvenimą. Bendrijos „Senamiesčio lėlės“ lėlininkai – tai lėlių ir kaukių meistrai, kuriantys įvairių technologijų lėles: marionetes, klasikines ir modernias, pirštines ir šešėlines.
Kiekvienas mūsų kūrinys – tai paieška ir eksperimentas. Naujam darbui stengiamasi sugalvoti ypatingą naują formą ir netikėtas, naujas lėlės. Viską, kas geriausia, pasiskoliname iš dailininko fantazijos. Dirbant su lėlėmis stengiamasi ne tik perduoti esamą patirtį, bet papildyti, vystyti naują. Lėlės nėra žmonių ar gyvūnų atkartojimai. Lėlės kuriamos ir vertinamos kaip meno kūriniai.
Savo lėles parodoje pristatys jaunieji meistrai, tokie kaip: A. Lekevičius,
L. Sutrimavičiūtė, L. Urbonavičiūtė, J. Svindras, R. Ušinskaitė, G. Petrušonytė.

PARODA VEIKS NUO RUGSĖJO 29D. IKI SPALIO 6D. UŽUPIO MENO INKUBATORIUJE, UŽUPIO G. 2A, VILNIUS. ĮĖJIMAS Į PARODĄ NEMOKAMAS DARBO DIENOMIS NUO 11val. IKI 19val.

PASKUTINĘ PARODOS DIENĄ, SPALIO 6D., VYKS LĖLIŲ AUKCIONAS!

Parodoje pamatysite praėjusio tūkstantmečio įžymybes: Lietuvos karalienės, gražiausios XVIa. Europos moters Barboros Radvilaitės kaukę (dailininkė
L. Sutrimavičiūtė), Lietuvos ir Lenkijos globėjo, karalaičio Šv. Kazimiero kaukę (dailininkė L. Sutrimavičiūtė), Čarlio Čaplino marionetę (dailininkas A. Lekevičius), Merlin Monro – populiariausios visų laikų blondinės – marionetę (dailininkas
A. Lekevičius). Pasakų herojus iš spektaklio „Vasarvidžio nakties sapnas“: lėlė Pakas, Oberonas, asilas, Hermiona ir kiti autorės R.Kližienės darbai. Akį maloniais vaizdais lepins ir kitų lėlininkų daryti darbai.

Parodos atidarymo dieną mažųjų lankytojų ir kitų svečių 19val. lauks staigmena – lėlių spektaklis „Geras šuo Ferdis“. Linksma ir nuotaikinga istorija apie šunelį, kuris norėjo tapti tikru kiemo sargu.

Mada

Sveikata ir grožis

Žmonės

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Kaip susikurti romantišką vakarą be jokios progos

Norite ypač romatiško vakaro dviems, bet nežinote ką padaryti tokio unikalaus ir nepakartojamo, kad mylimasis liktų nuoširdžiai susižavėjęs? Jaudinatės, kad tikrai tobulo vakaro neištvers jūsų kišenė ir nuolat žadate palaukti tam tinkamos progos? O gal baiminatės, kad kažkas nepavyks ir jausitės kvailai? Amžini pažadai, atsikalbinėjimai, nukėlimai… Pateikiame jums keletą naudingų patarimų kaip susikurti ypatigai romantišką vakarą be jokios progos.