![]() |
Paimta iš: Data: 2010-07-16, 20:53 |
Cezario salotos su vištiena
![]()
Ingredientai:
• Salotos, Iceberg, galva, 1 vienetas • Vištienos filė, ar kalakutiena, 400 gramų • Ančiuviai, aliejuje, truputį • Kiaušiniai, 4 vienetai • Balta duona, kubeliai, pakepinti orkaitėje, 1 sauja • Parmezano sūris, 200 gramų • Agurkai, maži, 3 vienetai • Poras, 1 vienetas • Svogūnai, laiškai, truputį • Česnakai, jei norite aštriau, 1 vienetas • Krapai, truputį • Grietinėlė, truputį • Bazilikas, truputį • Druska, pagal skonį • Juodieji pipirai, pagal skonį Kap gaminti? Pirmiausia pamarinuojama mėsa: alyvų ar kitas aliejaus su citrinos sultimis, truputį česnako, druskos ir juodųjų pipirų. Po 25-30 min galima kepti, arba supjaustytą smulkiai arba visą krutinėlę viename gabale. Viena krūtinėlė vienam asmeniui. Salotos suplėšomos į didelę lėkštę. Ant jų dedamas smulkiai juostelėmis supjaustytas agurkas, poras, svogūnai, virtas kiaušinis, karšta krūtinėlė, sutarkuotas parmezanas, barstomi duonos skrudučiai, ant visko pilamas padažas. Padažas: į smulkintuvą (blenderį) dedamas tarkuotas parmezanas, 30 gr grietinės, 250 gr. grietinėlės, 1/2 indelio ančiuvių (galima ir daugiau), česnako galvutę, krapai, bazilikai, druska, pipirai. Viskas susmulkinama ir pilama ant salotų. Galima į padažą dėti daugiau įvairių prieskoninių žolelių, jeigu norisi. |
© Copyright 2010 Laikas.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama. |