Ingredientai:
juoda duona (1 kg.)
cukrus (3 stiklinės)
mielės (30 g.)
razinos (20 vnt.)
karštas-verdantis vanduo (8 l.)
Gaminimas:
Pakepiname duoną iš abiejų pusių. Į 10l indą sudedame keptą duoną bei užpilame karštu vandeniu. Po maždaug 3-4 valandų duoną per koštuvą, o skystį pilame į kitą indą. Tuo metu į tą patį švarų indą dedame cukrų, smulkiname mieles ir pilame šiltą girą. Išmaišome, uždengiame marle (ne dangčiu) ir paliekame nakčiai. Ryte nugriebti rudas paviršiuje esančias putas. Jeigu trūksta cukraus, tai įdėti dar pagal skonį. Po to imame plastikinius butelius pvz. 2,5 l ir pripildome ne pilnus, beriame po 8 razinas, ir pastatome į šaldytuvą. Vis po truputį atsukame ir šiek tiek išleidžiame oro. Kai razinos pakils, maždaug po 8-12 valandų – gerti. Nugraibome razinas ir pilame į stiklinę.
Skanaus!