Makaronai su lašišos filė ir brokoliais – greitai paruošiamas, bet išskirtinai gardus patiekalas, kuriame dera švelnus kreminis padažas, sultinga lašiša ir lengvai apvirti brokoliai.
Makaronai su lašišos filė ir brokoliais: receptas
Tai subalansuotas, maistingas ir jaukus patiekalas, tinkantis tiek kasdienai, tiek savaitgalio vakarienei.
Ingredientai:
- 150 g makaronų
- 150 g brokolių (susmulkintų į mažus žiedynėlius)
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- ½ svogūno (mažo)
- 240 g lašišos filė (be odos)
- žiupsnelis aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtina)
- 100 ml grietinėlės (riebios)
- ½ citrinos (žievelė)
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Didelį puodą iki pusės pripildyti pasūdytu vandeniu ir užvirti. Sudėti makaronus ir virti 7-12 min (arba pagal nurodymus ant pakuotės), kol jie taps vos minkšti, retkarčiais pamaišyti. Likus trims minutėms iki virimo pabaigos, į vandenį sudėti brokolius ir virti kartu su makaronais dar 3 min.
2. Tuo tarpu keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti labai smulkiai pjaustytą svogūną svogūną 1-3 min, kol suminkštės.
Sudėti lašišos gabalėlius ir, jei naudojama, aitriąją papriką. Kepti apie minutę, 3-4 kartus apverčiant lašišą. Supilti grietinėlę ir vieną samtį (apie 100 ml) makaronų virimo vandens. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
3. Užvirti ant silpnos ugnies ir troškinti lašišą 3-4 min, retkarčiais apverčiant (jei padažas pernelyg sutirštėja, įpilti šiek tiek daugiau vandens). Nukošti makaronus ir brokolius, tada sudėti atgal į puodą. Supilti kreminį lašišos padažą ir įberti citrinos žievelės. Lengvai viską išmaišyti.
Recepti šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.