Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Mėsos patiekalai

Meksikietiška vištienos filė šokolade – kai norisi naujovių

Kamile
Autorius Kamile
Publikuota: 2024-12-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Meksikietiška vištienos filė su juoduoju šokoladu
Meksikietiška vištienos filė su juoduoju šokoladu

Meksikietiška vištienos filė šokolade – mažai girdėtas derinys. Netikėti skonių deriniai dažnai tampa tikra kulinarine staigmena. Ar kada nors pagalvojote, kad vištiena ir juodasis šokoladas gali puikiai derėti tarpusavyje?

Švelni vištienos tekstūra puikiai dera su šokolado sodrumu ir čili aitrumu. Šokoladas ne tik suteikia patiekalui unikalų skonį, bet ir praturtina jį naudingomis medžiagomis.

Tuo tarpu čili pipiras prideda pikantiškumo ir subtiliai sustiprina visų ingredientų skonius, sukuriant harmoningą ir įsimintiną patiekalo kompoziciją.

Meksikietiška vištienos filė su juoduoju šokoladu

Šis receptas kviečia jus išbandyti naujus skonius ir atrasti nepaprastą kontrastą tarp aštraus čili, švelnios vištienos ir sodraus šokolado.

Meksikietiška vištienos filė su šokoladu
 

Ingredientai:

  • Vištienos filė – 4 vnt.
  • Juodasis šokoladas – 50 g
  • Veršienos sultinys – 200 ml
  • Čili pipiras – 1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus – 3 valg. š.
  • Druska, pipirai – pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo būdas:

  1. Smulkiai supjaustykite čili pipirą.
  2. Įkaitinkite gilią keptuvę su alyvuogių aliejumi ir apkepkite joje čili pipirą bei vištieną iki auksinės spalvos, pasūdydami ir pagardindami pipirais.
  3. Atskirame puode užvirkite sultinį ir įmaišykite į jį šokoladą. Maišykite, kol gausite vientisą konsistenciją.
  4. Gautu padažu užpilkite vištieną ir troškinkite 5–7 minutes ant vidutinės ugnies.

Šis receptas – puikus būdas nustebinti save ir artimuosius netikėtu, bet puikiai suderintu patiekalu. Meksikietiška vištienos filė su šokoladiniu padažu ne tik patenkins smalsumą, bet ir gali tapti jūsų mėgstamiausiu patiekalu ypatingoms progoms. Skanaus!

Šį patiekalą geriausia pateikti su lengvai paruošiamais garnyrais, tokiais kaip purūs basmati ryžiai, kreminė bulvių košė ar grilintos daržovės – cukinijos, baklažanai ar morkos puikiai papildys skonį.

Taip pat puikiai tiks kuskusas arba traški duonelė, kurią galima naudoti padažui semti. Papuoškite šviežiomis petražolėmis ar kalendra, kad patiekalui suteiktumėte šviežumo ir ryškumo.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://retsepty.online.ua

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:meksikietiška vištienaMeksikietiška vištienos filėvištiena

AutoriusKamile
Sveiki! Esu Kamilė, Laikas.lt straipsnių autorė. Man labai patinka gaminti, rūpintis namais bei savimi. Visais atrastais receptais, bei patarimais apie meilę sau noriu pasidalinti su skaitytojais, tikiu, kad publikuojami straipsniai ir idėjos gali padėti nudžiuginti jus ir jūsų namiškius.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Keptos krevetės pomidorų padaže
Receptai

Keptos krevetės pomidorų padaže

2025-03-26
Šaltas
Gėrimai

Šaltas, pikantiškas kokteilis

2024-01-17
Tobula avižinė košė su karamelizuotais obuoliais
Košės

Tobula avižinė košė su karamelizuotais obuoliais

2025-03-14
Kumpio suktinukai su sūriu ir pievagrybiais
Receptai

Kumpio suktinukai su sūriu ir pievagrybiais

2024-01-18

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?