Močiutės sausainiai – šie sausainiai yra šilčiausi vaikystės prisiminimai, kvepiantys sviestu, vanile ir jaukumu. Tai klasikiniai naminiai sausainiai, kuriuos kepdavo močiutė, pripildydama namus šventinės dvasios.
Močiutės sausainiai: receptas
Tobulai tinka šventiniam stalui, bet taip pat gardūs ir bet kuriuo metų laiku. Kvapnūs, traškūs ir nepaprastai skanūs.
Ingredientai:
- 200 g sviesto
- 100 g cukraus (kambario temperatūros)
- 1 kiaušinis
- 300 g miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1 arb. š. vanilinio cukraus
Glajui:
- 150 g cukraus pudros
- 3–4 valg. š. citrinų sulčių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į dubenį sudėti sviestą, suberti cukrų ir vanilinį cukrų. Išplakti.
2. Įmušti kiaušinį, suberti miltus, kepimo miltelius ir užminkyti sausainių tešlą.
3. Iškočioti tešlos lakštą ir sausainių formelėmis suformuoti šventinių formų sausainius.
4. Orkaitę įkaitinti iki 170 C temperatūros.
5. Sausainius išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir kepti orkaitėje apie 20 min. 6. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo turimos orkaitės ir nuo sausainių dydžio. Stebėti, kad nesudegtų.
7. Tuo tarpu paruošti glajų – dubenėlyje sumaišyti cukraus pudrą su citrinos sultimis.
Gauta mase papuošti iškepusius sausainius. Leisti glajui sutvirtėti ir skanauti sausainius.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.