Naminis pomidorų padažas – kvapnus ir sodraus skonio itališkas pomidorų padažas, tinkantis įvairiems patiekalams – nuo makaronų iki troškinių. Subalansuotas prieskonių ir daržovių derinys suteikia jam gilų skonį ir universalumą.
Naminis pomidorų padažas: receptas
Subalansuotas prieskonių ir daržovių derinys suteikia jam gilų skonį ir universalumą.
Ingredientai:
- 800 g konservuotų pomidorų
- 2 salierų stiebai
- 2 morkos
- 2 svogūnai
- 1 lauro lapas
- sauja baziliko lapelių (nebūtina)
- 1 stiklinė vandens
- 2 valg. š. pomidorų tyrės
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Smulkiai supjaustyti salierus, morkas ir svogūnus. Daržoves šiek tiek pakepinti dideliame aukštame puode su alyvuogių aliejumi, kol suminkštės ir gražiai apskrus.
2. Sudėti konservuotus pomidorus, baziliką, lauro lapą, pomidorų tyrę, vandenį, druską ir šviežiai maltus juoduosius pipirus.
3. Gerai išmaišyti, uždengti dangčiu ir leisti troškintis ant silpnos kaitros apie 30 min. Retkarčiais pamaišyti.
4. Šį padažą galima sutrinti rankiniu trintuvu (išėmus lauro lapą) arba palikti gabalėliais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.