Namuose pagamintas saldžiarūgštis čili padažas – intensyvaus, bet subalansuoto skonio, lengvai aštrus, su malonia rūgštele ir švelniai saldus. Puikiai tinka kaip pagardas prie keptų patiekalų, ryžių, makaronų, jūros gėrybių ar azijietiškų užkandžių.
Namuose pagamintas saldžiarūgštis čili padažas: receptas
Paprasta pasigaminti, laikosi iki mėnesio, o skonis gerėja su kiekviena diena.
Ingredientai:
- 12 raudonųjų čili pipirų
- 2 arb. š. augalinio aliejaus
- 1,25 cm šviežio imbiero šaknies gabalėlis
- 1 česnako skiltelė
- ½ arb. š. kukurūzų krakmolo
- 75 ml (5 valg. š.) baltojo vyno acto
- 125 g smulkaus cukraus
- 1 valg. š. žuvies padažo
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Perpjauti čili pipirus per pusę, pašalinti kotelius ir išskobti dalį sėklų. Kuo daugiau sėklų bus palikta, tuo aštresnis bus padažas. Pipirus supjaustyti mažais gabalėliais, ne didesniais nei 5 mm.
2. Įkaitinti puodą ant vidutinės kaitros ir kepti supjaustytus čili pipirus aliejuje 2 min, nuolat maišyti.
3. Sudėti itin smulkiai supjaustytą imbierą ir tarkuotą česnaką, kepti dar 2 min. Suberti kukurūzų krakmolą ir kepti dar minutę maišant.
4. Įmaišyti baltojo vyno actą ir 2 arb. š. vandens, tada suberti cukrų ir supilti žuvies padažą. Sumažinti kaitrą ir troškinti ant silpnos kaitros apie 20 min, pamaišyti kas kelias minutes.
5. Kai padažas taps pakankamai tirštas, kad dengtų šaukšto nugarėlę, jis paruoštas. Palikti atvėsti 30 min, tada supilti į sandarų indą ir laikyti šaldytuve iki 1 mėnesio.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.