Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naudinga

Namuose pagamintas saldžiarūgštis čili padažas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-06-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Namuose pagamintas saldžiarūgštis čili padažas
Namuose pagamintas saldžiarūgštis čili padažas

Namuose pagamintas saldžiarūgštis čili padažas – intensyvaus, bet subalansuoto skonio, lengvai aštrus, su malonia rūgštele ir švelniai saldus. Puikiai tinka kaip pagardas prie keptų patiekalų, ryžių, makaronų, jūros gėrybių ar azijietiškų užkandžių.

Namuose pagamintas saldžiarūgštis čili padažas: receptas

Paprasta pasigaminti, laikosi iki mėnesio, o skonis gerėja su kiekviena diena.

Ingredientai:

  • 12 raudonųjų čili pipirų
  • 2 arb. š. augalinio aliejaus
  • 1,25 cm šviežio imbiero šaknies gabalėlis
  • 1 česnako skiltelė
  • ½ arb. š. kukurūzų krakmolo
  • 75 ml (5 valg. š.) baltojo vyno acto
  • 125 g smulkaus cukraus
  • 1 valg. š. žuvies padažo

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Perpjauti čili pipirus per pusę, pašalinti kotelius ir išskobti dalį sėklų. Kuo daugiau sėklų bus palikta, tuo aštresnis bus padažas. Pipirus supjaustyti mažais gabalėliais, ne didesniais nei 5 mm.
2. Įkaitinti puodą ant vidutinės kaitros ir kepti supjaustytus čili pipirus aliejuje 2 min, nuolat maišyti.
3. Sudėti itin smulkiai supjaustytą imbierą ir tarkuotą česnaką, kepti dar 2 min. Suberti kukurūzų krakmolą ir kepti dar minutę maišant.
4. Įmaišyti baltojo vyno actą ir 2 arb. š. vandens, tada suberti cukrų ir supilti žuvies padažą. Sumažinti kaitrą ir troškinti ant silpnos kaitros apie 20 min, pamaišyti kas kelias minutes.
5. Kai padažas taps pakankamai tirštas, kad dengtų šaukšto nugarėlę, jis paruoštas. Palikti atvėsti 30 min, tada supilti į sandarų indą ir laikyti šaldytuve iki 1 mėnesio.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Aštriai saldus padažasAštrus padažasAzijos skoniaiČili padažasNamuose pagamintas saldžiarūgštis čili padažas

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Naminiai ledai
Desertai

Naminiai ledai su kava – kai norisi sveiko deserto

2024-12-07
Triukas, padėsiantis pamiršti ašarojimą pjaustant svogūną.
Naudinga

Triukas, kuris visam laikui padės pamiršti ašarojimą pjaustant svogūną

2025-02-26
Pusryčių sumuštiniai su keptu kiaušiniu
Receptai

Pusryčių sumuštiniai su keptu kiaušiniu

2025-03-07
Avienos šonkauliai orkaitėje
Mėsos patiekalai

Avienos šonkauliai keptuvėje

2025-02-14

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?