Omleto keksiukai su kumpiu ir sūriu – minkšti, purūs, lengvai paruošiami keksiukai, idealus pasirinkimas greitiems ir skaniems pusryčiams ar užkandžiams.
Omleto keksiukai su kumpiu ir sūriu: receptas
Patiekus šiltus, šie mažieji omletai džiugins tiek vaikų, tiek suaugusiųjų skonio receptorius!
Ingredientai:
- 6 kiaušiniai
- 100 g virtos šoninės arba kumpio
- 50 g tarkuoto sūrio (čederio arba mocarelos)
- 1/2 stikl. pieno
- 1/2 arb. š. druskos
- 1/4 arb. š. juodųjų pipirų
- 1/4 arb. š. džiovintų žolelių (bazilikų, čiobrelių)
- 1/2 svogūno (nebūtina)
- 1 valg. š. aliejaus arba sviesto kepimui
- Šiek tiek tarkuoto sūrio, pabarstyti ant viršaus (neprivaloma)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į didelį dubenį įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išmaišyti šluotele, kol mišinys taps vientisas. Pagardinti druska, pipirais ir džiovintomis žolelėmis. Įmaišyti gabaliukais pjaustytą kumpį, tarkuotą sūrį ir smulkiai supjaustytą svogūną (jei naudojamas). Viską gerai išmaišyti.
2. Keksiukų formą lengvai patepti aliejumi arba sviestu (galima naudoti ir popierinius dėklus)
3. Supilti paruoštą omleto tešlą į keksiukų formeles, užpildant kiekvieną iki 2/3 jų tūrio.
4. Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros ir kepti keksiukus apie 12-15 min arba kol jie taps auksinės spalvos ir sutvirtės. Jei norisi, kelias paskutines minutes ant viršaus galima pabarstyti tarkuotu sūriu.
5. Išimti keksiukus iš orkaitės, leisti jiems šiek tiek atvėsti, tada išimti iš formos ir patiekti šiltus.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.