Orkaitėje kepta traški marinuota vištiena – tai aromatingas ir kontrastingas skonių derinys, kuriame susipina aštrumas, gaivumas ir traškumas. Marinuota vištiena pasižymi sodriu prieskonių charakteriu, o išorėje susidariusi auksinė pluta sukuria malonų tekstūrinį kontrastą su sultinga mėsa viduje.
Orkaitėje kepta traški marinuota vištiena: receptas
Tai puikus pasirinkimas tiek savaitgalio pietums, tiek įspūdžiui sukurti vaišinant svečius.
Ingredientai:
Marinatui:
- Šviežio imbiero gabaliukas
- 2–3 česnakų skiltelės
- 2–4 žaliosios aitriosios paprikos (išvalytos)
- 1 arb. š. druskos (arba pagal skonį)
- 1 arb. š. garam masalos prieskonių
- 1 valg. š. citrinos sulčių
- 2 valg. š. aliejaus
Vištienai: - 800 g vištienos šlaunelių arba blauzdelių be odos
- 3 valg. š. augalinio aliejaus
- ¼ arb. š. druskos
- ¼ arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- ½ arb. š. maltų kumino sėklų
- 4 riekelės baltos duonos (sutrintos iki trupinių maisto smulkintuvu)
- 1–2 kiaušiniai
- 1 citrina (patiekimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į nedidelį maisto smulkintuvą sudėti nuluptą imbierą, česnakų skilteles, išvalytą aitriąją papriką, įberti druskos, garam masalos prieskonių (vietoje jų galima naudoti kitokius mėgstamus prieskonius). Įspausti citrinos sulčių ir įpilti aliejaus. Viską sutrinti iki gausis vientisa pasta.
2. Sudėti vištieną į didelį dubenį ir supilti marinatą. Kruopščiai apvolioti kiekvieną gabalėlį marinato masėje. Uždengti maistine plėvele dubenį ir palikti marinuotis kelias valandas arba per naktį šaldytuve. Prieš tęsiant gamybą, leisti vištienai sušilti iki kambario temperatūros.
3. Įkaitinti orkaitę iki 225 C temperatūros.
4. Supilti aliejų į kepimo skardą kurioje tilptų visi vištienos gabalėliai vienu sluoksniu. Skardą įdėti į orkaitę ant aukštos lentynos ir palikti įkaisti 15 min.
5. Sumaišyti druską, juoduosius pipirus ir kumino miltelius su džiūvėsėliais. Išimti vištieną iš marinato, leisti pertekliui nuvarvėti, tada apvolioti gabalėlius džiūvėsėliuose, kad tolygiai pasidengtų iš visų pusių.
6. Tada panardinti vištieną į išplaktą kiaušinį ir dar kartą apvoliokite trupiniuose. Sudėti į kepimo skardą ir kepti 20 min. Po to sumažinti orkaitės temperatūrą iki 200 C temperatūros , atsargiai apversti vištieną ir kepti dar 15–25 min, priklausomai nuo gabalėlių dydžio, arba kol iškeps iki galo.
7. Patiekti ant serviravimo lėkštės, šalia sudėti į skilteles pjaustytą citriną.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.