Orkaitėje keptos spurgos – maloniai saldžios, švelniai prieskoniškos ir be gyvūninės kilmės produktų – tai skanėstas, kuris patiks visiems, nepriklausomai nuo mitybos pasirinkimų.
Orkaitėje keptos spurgos: receptas
Tai minkštas, purios tekstūros saldėsis su traškia cukraus ir cinamono plutele.
Ingredientai:
Spurgoms:
- 160 ml nesaldinto migdolų pieno (kambario temperatūros)
- 2 arb. š. obuolių sidro acto
- 50 ml neutralaus aliejaus (pvz., augalinio)
- 40 ml aquafabos (avinžirnių skysčio)
- 2 arb. š. vanilės ekstrakto
- 255 g kvietinių miltų
- 2 arb. š. kepimo miltelių
- 75 g smulkaus cukraus (cukraus pudros tipo)
Cinamoniniam cukraus apvoliojimui: - 100 g smulkaus cukraus
- 1½ arb. š. malto cinamono
- 50 g veganiško sviesto (tirpinto)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Patepti 12 vietų spurgų kepimo formą aliejumi.
2. Į ąsotėlį supilti migdolų pieną ir actą, išmaišyti. Palikti pastovėti 10 min, kol mišinys šiek tiek sutirštės.
3. Į pieno mišinį įplakti aliejų, aquafabą ir vanilės ekstraktą. Į didelį dubenį persijoti miltus, kepimo miltelius ir cukrų. Supilti pieno mišinį į miltus ir išmaišyti plaktuvu apie 30 sek, kol gausis tiršta, lipni tešlą.
4. Įkaitinti orkaitę iki 190°C temperatūros.
5. Sukrėsti tešlą į konditerinį maišelį su apvaliu antgaliu arba į paprastą sumuštinių maišelį, kurio kampas yra nukirptas. Įspausti tešlą į kepimo formos duobutes. Kepti 10-12 minučių (viršus labai neparuduos – tai normalu).
6. Išimti spurgas iš orkaitės ir palikti formoje 5 min. Atsargiai apipjauti kiekvieną spurgą peiliu, kad atlaisvinti kraštus. Švelniai pasukti ir išimti iš formos. Atidėti ir leisti atvėsti.
7. Tuo metu dubenėlyje sumaišyti cukrų ir cinamoną. Kiekvieną spurgą trumpam pamirkyti į tirpintą sviestą, tada apvolioti cinamoniniame cukruje. Patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.