Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Gyvenimas

Patarimas iš močiutės užrašų: kaip išvengti, kad razinos ar kiti priedai nenusėstų keksiukų dugne

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-06-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip išvengti, kad razinos nenusėstų keksiukų dugne?
Kaip išvengti, kad razinos nenusėstų keksiukų dugne?

Jei kada nors kepėte keksiukus su razinomis ar cukatomis, tikriausiai pažįstate tą nusivylimą: viršuje – sausas biskvitas, o visos razinos – viename kietame gumule pačiame keksiukų dugne. Kodėl taip nutinka? Ir kaip išvengti šio nesėkmingo rezultato? Pasirodo, yra senas, laiko patikrintas būdas, kuris buvo naudojamas dar tada, kai receptai būdavo perduodami ranka perrašytuose močiutės sąsiuviniuose, o ne ieškomi internete. Ir viskas, ko jums reikia – tai šiek tiek paprastų kvietinių miltų.

Ką ir kaip reikia daryti, kad razinos nebūtų keksiukų dugne?

Prieš dedant razinas, cukatus ar kitus priedus į tešlą, suberkite juos į nedidelį dubenėlį ir lengvai pavoliokite miltuose. Miltų neturi būti daug – tiesiog tiek, kad vaisiai pasidengtų plonu, dulkių pavidalo sluoksniu. Tada tokiu pavidalu įmaišykite juos į jau paruoštą tešlą. Geriausia tai daryti silikonine mentele arba mediniu šaukštu – taip priedai tolygiai pasiskirstys ir nesugadins tešlos struktūros.

Miltai veikia kaip apsauginis barjeras – jie padeda vaisiams, riešutams ar šokolado gabalėliams nesmukti į dugną, kai tik įpilate tešlą į kepimo formą. Vietoje to, priedai lieka pasklidę visame kepinyje, o rezultatas atrodo tvarkingas ir estetiškas – tiek išorėje, tiek viduje.

Naudokite miltus, kad razinos nebūtų keksiukų dugne

Tai veikia ne tik su razinomis

Šis triukas tinka ne tik razinoms. Jis veiksmingas su bet kokiais džiovintais vaisiais, šokolado lašeliais, riešutais, cukatomis – ypač jei jie yra sunkūs ar lipnūs.

Ar tai nesugadins skonio ar tekstūros?

Ne, nedidelis miltų kiekis jokiu būdu nepakenks kepiniui – kepimo metu miltai susilies su tešla ir taps visiškai nepastebimi. Tačiau jūs pastebėsite vieną svarbų skirtumą – keksiukai ar pyragaičiai atrodys lyg iš gero konditerijos salono: tolygiai paskirstyti priedai, graži forma, maloni tekstūra.

Ne visada sėkmę virtuvėje lemia sudėtingi receptai ar brangūs ingredientai. Dažnai būtent smulkmenos – tokios kaip pavoliojimas miltuose – gali visiškai pakeisti kepinio kokybę. Skirkite laiko pasiruošimui ir pasitikėkite senais, išbandytais metodais – jie tikrai veikia!

Šaltinis: ukr.media

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:Gaminimo patarimaikeksiukaiRazinos

AutoriusSaulena
Sveiki! Esu Saulena, Laikas.lt straipsnių autorė. Mane ypač domina psichologija, sveika gyvensena. Rašydama siekiu ne tik įtraukti skaitytojus, bet ir padėti jiems geriau suprasti save, atrasti patarimų geresnei savijautai bei rasti atsakymus į kasdienius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Jei Klaipėda turi ateitį
Naujienos

Jei Klaipėda turi ateitį, Albertas – jos dalis (interviu, foto)

2013-01-24
Pristatyta nauja Liutauro Salasevičiaus kolekcija (Foto)
Mada

Pristatyta nauja Liutauro Salasevičiaus kolekcija (Foto)

2012-02-02
Kaip smegenys kuria atminties žemėlapius: naujas požiūris į mokymosi procesą
Gyvenimas

Kaip smegenys kuria atminties žemėlapius: naujas požiūris į mokymosi procesą

2025-03-03
10 įpročių skatina greitesnį drabužių nusidėvėjimą.
Gyvenimas

Atksleidė, kokie 10 įpročių skatina greitesnį drabužių nusidėvėjimą

2025-02-24

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?