Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Patiekalas-staigmena: studentų deserto „Elitiniai pusryčiai“ receptas

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2013-09-30
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Patiekalas-staigmena: studentų deserto „Elitiniai pusryčiai“ receptas

Laikas.lt

Desertas, pavadintas „Elitiniai pusryčiai“, pateiktas apgaulingu virto kiaušinio, duonos ir salotų pavidalu atnešė pergalę Vilniaus kolegijos trečiakursiams Tautvydui Rasiuliui ir Tadui Ščerbickui Zanussi kambario kulinariniame iššūkyje.

Vaikinai su kitomis keturiomis kambariokų poromis varžosi dėl teisės apsigyventi prabangiausiuose Lietuvoje studentiškuose apartamentuose – Zanussi kambaryje, suprojektuotame architektės Rūtos Bagdzevičiūtės ir įrengtame viename iš Vilniaus Didlaukio g. studentų bendrabučių. Jau trečiojo konkurso nugalėtojai paaiškės spalio pradžioje.

Reikės: 

  • 100 ml grietinėlės (kuo riebesnės),
  • 100 ml pieno,
  • 60 g cukraus,
  • 1,5 arbatinio šaukštelio želatinos,
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,
  • 4 konservuoto persiko puselės,
  • 6 šaukštų degtinės,
  • 1 šaukšto skysto medaus,
  • 3 didelių žalių kriaušių,
  • 2 žaliųjų citrinų,
  • 100 g juodo šokolado,
  • 100 g sviesto,
  • 100 g cukraus,
  • 1 šaukšto miltų,
  • 10 kiaušinių (prireiks tik 6, bet tuo atveju jei nepavyktų reikia apsidrausti),
  • šaukštelio kviečių sėlenų.

1,5 arbatinio šaukštelio (toliau a. š.) želatinos supilame į dubenėlį ir užpilame vandeniu, kad pilnai apsemtų želatiną, po to išmaišome ir paliekame 5 min.

100 g grietinėlės pašildome, bet neužverdame, į ją suberiame 55 g cukraus bei 1 a. š. vanilinio cukraus.

Kitame dubenyje pašildome pieną ir į jį suberiame ištirpusią želatiną ir išmaišome. Pieno ir želatinos mišinį supilame į dubenį, kuriame yra grietinėlė, po to išmaišome, atvėsiname iki kambario temperatūros ir supilame į formeles (mes supylėme į tuščią, gerai išplautą kiaušinio lukštą). Formeles įdedame į šaldytuvą ir palaikome valandą kad sustingtų.

Išlydome 100 g sviesto, į jį suberiame 100 g susmulkinto juodo šokolado ir išlydome. Visą mišinį suberiame į dubenį ir sumaišome su 100 g cukraus. Palaukiame kol truputėlį atvės, įdedame tris kiaušinius ir išmaišome, po to įdedame šaukštą miltų. Visą mišinį supilame į skardą, įdedame į orkaitę ir kepame apie 25 min. 190 laipsnių temperatūroje.

Dubenyje sutriname konservuotus persikus, įpilame degtinės pagal skonį, šiek tiek medaus ir išmaišome.

Kriaušes supjaustome ketvirčiais, išpjauname sėklas ir pačias kriaušes supjaustome su bulvių skustuku. Supjaustytas kriaušes apšlakstome citrinų sultimis įdedame keletai minučių į orkaitę, kad suminkštėtų.

Mes siūlome pateikti patiekalą ant medinės nedidelės stačiakampės pjaustymo lentelės, kiaušinius su panacotta į supjaustytą kartoninę kiaušinių dėžutę į kiekvieną kaušinį šiek tiek išskaptuojame ir įdedame persikų ir degtinės tyrelę, kad atrodytų kaip kiaušinio trynys. Pyragą supjaustome kvadratiniais gabalėliais, apibarstome sėlenomis, kad atrodytų kaip duonos riekės ir padedame šalia kiaušinių. Supjaustytas kriaušes padedame šalia pyrago ir kiaušinių bei apibarstome sutarkuota žaliosios citrinos žievele. Skanaus.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:desertaidesertų receptaireceptaiStudentaiZanussi kambarys

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Geriausias būdas vežti Sargį (Video)
Įdomu

Geriausias būdas vežti Sargį (Video)

2011-09-10
Knygų pusryčiai. B. Brysono pažintinė kelionė po savo namą
Laikas.lt pusryčiai

Knygų pusryčiai. B. Brysono pažintinė kelionė po savo namą

2011-12-16
Individualūs stilistės patarimai. Plaukų kirpimas pagal veido formą (387)
Naujienos

Individualūs stilistės patarimai. Plaukų kirpimas pagal veido formą (387)

2014-02-24
Konkurso „Pasiryžk naujam įvaizdžiui“ dalyvė Kristina
Naujienos

Konkurso „Pasiryžk naujam įvaizdžiui“ dalyvė Kristina

2011-08-13

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?