Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis – tai lengvos ir gaivios pavasariškos daržovių salotos, kurios džiugina spalvų, tekstūrų ir skonių įvairove.
Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis: receptas
Tai puikus pasirinkimas pietums ar lengvai vakarienei, ypač šiltuoju metų laiku.
Ingredientai:
Salotoms:
- 200 g bulvių
- 200 g šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 300 g smidrų
- 200 g cukinijų (mažų)
- 1 „baby gem“ salota
- 4 svogūnų laiškai
- 2 valg. š.moliūgų sėklų
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Padažui:
- 4 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 2 valg. š. citrinos sulčių
- po 2 valg. š. smulkintų šviežių krapų, laiškinių česnakų ir mėtų
- 1 arb. š. grūdėtųjų garstyčių
- 1 česnako skiltelė
- 1 arb. š. skysto medaus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Padažui pagaminti sudėti visus ingredientus į mažą maisto smulkintuvą ir plakti kol masė taps vientisa ir. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
2. Per pusę perpjautas bulves virti pasūdytame vandenyje 10-12 min, kol suminkštės, o paskutinėmis 2 min suberti žirnelius. Nusausinti ir sudėti į platų, negilų serviravimo dubenį.
3. Įkaitinti grilio keptuvę. Supilti 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir vienu sluoksniu sudėti smidrus. Kepti 3-4 min, kol šiek tiek apskrus. Išimti ir sudėti prie bulvių.
4. Keptuvę nuvalyti ir supilti likusį aliejų. Kai įkais – sudėti išilgai perpjautas cukinijas pjūviu žemyn ir kepti 3-4 min, kol gražiai apskrus. Sudėti prie bulvių kartu su plėšytias salotų lapais ir smulkintais svogūnų laiškais.
5. Gerai išmaišyti padažą ir užpilti ant salotų, viską išmaišyti. Pabarstyti moliūgų sėklomis ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.