Perlinio kuskuso salotos – gaivus ir kvapnus, kuskusas dera su daugybe pagrindinių patiekalų, o paprasti ingredientai leidžia pasiekti nuostabų skonį. Kuskuso ir šviežių žolelių derinys suteikia šviežumo, o citrinos žievelė ir sultys praturtina patiekalą subtiliu rūgštumu.
Perlinio kuskuso salotos: receptas
Šis kuskusas su šviežiomis žolelėmis ir citrina yra lengvas ir gaivus patiekalas, kurį galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą ar garnyrą prie mėsos, žuvies ir kitų patiekalų.
Ingredientai:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 200 g perlinio kuskuso
- 1 raudonasis svogūnas
- 1 pomidoras
- 1 citrina (žievelė ir sultys)
- 1 didelė puokštė petražolių
- 1 maža puokštė mėtų
- 1 maža puokštė kalendrų
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įpilti šaukštą aliejaus į puodą ir suberkite kuskusą. Kepti ant žemos kaitros kelias minutes, kol kuskusas pradės kvepėti, tada gausiai užpilti vandens, įberti druskos. Užvirinti ir virti 6–8 min, kol kuskusas taps šiek tiek minkštas.
2. Nukošti išvirusį kuskusą ir perkelti į dubenį. Įmaišyti smulkintą raudonąjį svogūną, gabaliukais pjaustytą pomidorą (be sėklų), nutarkuotą citrinos žievelę ir smulkiai kapotas šviežias žoleles.
3. Likusį šaukštą aliejaus išplakti su citrinos sultimis ir pagardinti druska bei pipirais. Supilti į kuskusą. Gerai išmaišyti ir patiekti.
Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.