Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Receptai

Pomidorų tartaletė – gaivus pavasario patiekalas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-05-12
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Pomidorų tartaletė
Pomidorų tartaletė

Pomidorų tartaletė – šis vasariškas pomidorų pyragas yra lengvas, traškus ir kvapnus patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei ar net šventiniam stalui.

Pomidorų tartaletė: receptas

Patiekiama su šviežiomis salotomis – elegantiškas ir skanus pasirinkimas bet kokiai progai.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 320 g šaldytos sluoksniuotos tešlos (atšildytos, iškočiotos)
  • 1 kiaušinis (išplaktas)

Padažui:

  • 3 pomidorai (dideli)
  • 16 vyšninių pomidorų
  • 1-2 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 3 česnako skiltelės
  • 2 čiobrelio šakelės
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Papuošimui:

  • 4 pomidorai
  • 2 česnako skiltelės
  • sauja šviežio čiobrelio lapelių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Ant kepimo popieriaus padėti sluoksniuotos tešlos lapą ir išpjauti didelį apskritimą (kiek leidžia tešlos dydis). Tešlos kraštus patepti išplaktu kiaušiniu, tada užlenkti juos į vidų ir suspausti, suformuojant kraštelį. Šakute subadyti tešlos pagrindą, kad kepant jis per daug neišsipūstų. Visą pagrindą patepti kiaušinio plakiniu.
3. Kepti 12-15 min, kol gražiai apskrus ir taps traškus (šiuo etapu jis neturi būti visiškai iškepęs). Atidėti į šalį, orkaitės neišjungti.
4. Pasiruoškite padažą. Pomidorus perpjauti per pusę ir kartu su vyšniniais pomidorais apkepti ant grotelių arba orkaitėje 8-10 min, kol suminkštės ir lengvai apskrus. Atidėti į šalį.
5. Vidutinio dydžio puode įkaitinti alyvuogių aliejų ir trumpai pakepinti česnaką. Sudėti keptus pomidorus ir virti 10-12 min, kol nugaruos skystis, vis pamaišant ir paspaudžiant, kad išsiskirtų sultys ir susidarytų padažas. Pagardinti druska, pipirais ir čiobrelio lapeliais. Nukelti nuo kaitros ir supilti į dubenėlį, kad atvėstų.
6. Tartą surinkti taip: ant iškepusio sluoksniuotos tešlos pagrindo plonu sluoksniu paskleiskite paruošto pomidorų padažą. Išdėlioti žalių pomidorų griežinėlius, pabarstyti česnako riekelėmis, šviežiais čiobreliais, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pagardinti druska bei pipirais pagal skonį.
7. Tartą vėl dėti į orkaitę ir kepti dar apie 12 min, kol tešla visiškai iškeps, o pomidorai sušils. Patiekti su mėgstamomis šviežiomis salotomis.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:daržovių patiekalaiLengvi pietūsPatiekalai su pomidoraisPomidorų tartaletėTartaletė

AutoriusVaida Bučinskienė
Esu Vaida, maisto turinio redaktorė laikas.lt portale. Maistas yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Ieškau, gaminu, improvizuoju, testuoju, fotografuoju. Manau nėra neskanaus maisto, gali būti tik netinkamai panaudoti produktai :)

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Marinuota silkė namuose
Receptai

Marinuota silkė: močiutės receptas Kūčioms

2024-12-20
Kugelis su cukinija receptas
Bulvių patiekalai

Kugelis su cukinija: paprastas ir skanus receptas

2024-12-30
Kepta jautiena su brokoliais
Mėsos patiekalai

Kepta jautiena su brokoliais

2024-01-21
Tiršta pupelių sriuba
Receptai

Tiršta pupelių sriuba

2024-01-12

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?