Now Reading
Proginiai močiutės sausainiai su džemu

Proginiai močiutės sausainiai su džemu

Proginiai močiutės sausainiai su džemu

Jums reikės:

125 g sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinis
300 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštas citrinos sulčių
uogų džemo
cukraus pudros

Kaip gaminti:

Dubenyje iki purios baltos masės išsukite sviestą su cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir išplakite. Atskirai, kitame inde sumaišykite miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Visa tai suberkite į sviesto mišinį. Tuomet supilkite citrinos sultis ir užminkykite tešlą. 
Ant lygaus, miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite didelį, 3 mm storio lakštą ir išspauskite norimas formeles. Pusėje jų išspauskite mažesnės figūrėles, kad vidurys liktų tuščias.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite sausainius.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje ne daugiau 10 min. Ištraukite ir atvėsinkite. Tada pilnavidurį sausainį aptepkite džemu ir ant viršaus uždėkite tuščiavidurę dalį. Pabarstykite cukraus pudra.

See Also
Trinta pomidorų sriuba

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top